BL: Van Persie bemutatkozott a Fenerben; fordított a Pana

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.28. 22:03
A Monaco, a ciprusi APOEL, az albán Skënderbeu és a cseh Viktoria Plzen is idegeben szerzett előnyt a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében.

BAJNOKI ÁGBAJNOKI ÁG

Az előző fordulóban a tavaly BL-főtáblás bolgár Ludogorecet búcsúztató moldovai Milsami Orhei a harmadik körben hazai pályán kezdett az albán Skënderbeu ellen, és máris a kiesésé szélére sodródott, miután Hamdi Salihi duplájával 2–0-s vendégsiker született.

A ciprusi APOEL is idegenben szerzett előnyt, a dán Midtjylland ellen az argentin Tomás De Vincenti három perc alatt két gólt szerzett. A két ciprusival kezdő, a cserék után öttel befejező APOEL egy gólt leadott az előnyéből, miután Jakob Poulsen a 88. percben szépített.

Hasonló volt a forgatókönyv a Maccabi Tel-Aviv–Viktoria Plzen meccsen is, amelyen az első félidő derekán kétgólos előnyt szerzett a cseh bajnok, majd az izraeli együttes a hajrában teremtett szemernyi esélyt a jövő heti visszavágóra.

Zágrábban a Dinamo 1–1-es döntetlent játszott a norvég Moldéval. Az egykori Manchester United-játékos, a chilei Ángelo Henríquez góljával három percig vezetett a Dinamo, Ola Kamara egyenlített. A 65. perctől a portugál Paulo Machado kiállítása miatt emberhátrányban játszottak a horvátok, de az állás nem változott.

NEM BAJNOKI ÁG

Kétszer is vezetett, de összesen csak öt percig volt előnyben a CSZKA Moszkva a Sparta Praha ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében, amely az első forduló a nem bajnoki ágon. Itt azok a csapatok vívnak meg a főtáblás helyekért, amelyek nem nyerték meg hazájuk bajnokságát, de az ország UEFA-koefficiense alapján dobogós helyezésüknek köszönhetően is esélyt kapnak.

A nap első meccsén a hat légióssal felálló CSZKA az első és a második félidő első negyedórájában is vezetést szerzett, de a kilenc cseh játékossal kezdő Sparta mindkét alkalommal gyorsan egyenlített, és kedvező helyzetbe került a jövő szerdai visszavágó előtt.

A belga FC Bruges kiválóan kezdett Athénban a Panathinaikosz ellen, a mindössze 20 éves Boli Bolingoli Mbombo góljával már a 10. percben vezetett. A szünet előtt a svéd Marcus Berg (aki pár perccel korábban elhibázott egy tizenegyest) találatával egyenlített a Panathinaikosz, de a spanyol Serguio Sánchez durva belépője után kiosztott piros lap miatt emberhátrányba került. A belgák nem használták ki emberelőnyüket, sőt, egy tizenegyesgóllal a Panathinaikosz került előnybe a visszavágó előtt.

Isztambulban Robin van Persie bemutatkozott a Fenerbahcéban, de a 68. percben beálló holland sem törte meg a gólcsendet a Sahtar Doneck ellen, így nyílt a visszavágó.

A Young Boys–Monaco párharc viszont gyakorlatilag eldőlt, Bernben a négy gólt hozó őrült 11 perc során hármat is a hercegségbeliek szereztek, így kétgólos előnnyel várják a visszavágót.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG
Midtjylland (dán)–APOEL (ciprusi) 1–2
(J. Poulsen 88., ill. De Vincenti 30., 33.)
Milsami Orhei (moldovai)–Skënderbeu (albán) 0–2 (Salihi 49., 73. – a másodikat 11-esből)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Viktoria Plzen (cseh) 1–2 (Ichaki 79., ill. Mahmutovic 17., Petrzela 21.)
Dinamo Zagreb (horvát)–Molde (norvég) 1–1 (Henríquez 18., ill. O. Kamara 21.)
VIDEOTON (magyar)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1–1

NEM BAJNOKI ÁG
CSZKA Moszkva (orosz)–Sparta Praha (cseh) 2–2 (Dzagojev 14., Tosics 53., ill. Fatai 15., Krejcí 57.)
Fenerbahce (török)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–0
Panathinaikosz (görög)–FC Bruges (belga) 2–1 (Berg 37., Karelisz 65. – 11-esből, ill. Bolingoli Mbombo 10.)
Young Boys (svájci)–Monaco (francia) 1–3 (Nuzzolo 74., ill. Kurzawa 64., Carrillo 72., Pasalic 75.)

SZERDAI PÁROSÍTÁSOK

BAJNOKI ÁG
18.00: HJK (finn)–FK Asztana (kazah)
19.00: Salzburg (osztrák)–Malmö FF (svéd)
20.30: Steaua Bucuresti (román)–Partizan Beograd (szerb)
20.45: Celtic (skót)–Qarabag (azeri)
20.45: Lech Poznan (lengyel)–FC Basel (svájci)
NEM BAJNOKI ÁG
21.05: Rapid Wien (osztrák)–Ajax (holland)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik