BL: kényes témáról beszélt az FTC ellenfelének vezetőedzője

BORSOS LÁSZLÓ (Prishtina)BORSOS LÁSZLÓ (Prishtina)
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 12:13
null
A prishtinai stadion (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros elleni kedd esti BL-selejtező-visszavágóra készülő koszovói bajnokcsapat vezérkara kéthavi fizetéssel tartozik a játékosoknak, de a pletykákkal ellentétben szó sincs arról, hogy a labdarúgói bojkottra készülnének.

 

Egy koszovói riporter kérdése megválaszolatlan maradt – a magyar sajtó képviselőinek számára. Az újságírót az érdekelte, milyen a hangulat a klubházban az egyesületet övező pénzügyi nehézségek miatt, a játékosok valóban bojkottálják-e az edzéseket.

A csapatot vezetőérkezőként irányító Zekerija Ramadani nem tért ki a kérdés elől, készségesen válaszolt, csakhogy az – egyébként rendkívül kedves és udvarias – tolmács mindezt nem fordította le angol nyelvre, úgyhogy csak a helyi sajtószemle során futottunk bele a szakember kényes ügyet tisztázó nyilatkozatába.

„Szó sincs bojkottról a játékosaim között, erről most hallok először. Kéthavi fizetéssel késünk, de felesleges erről beszélni, hiszen ebben a gazdasági helyzetben bármely klubnál előfordulhat ilyen helyzet” – idézi az FC Prishtina 43 éves vezetőedzőjét a Gazeta OLLE.

Igen ám, csakhogy az egy héttel ezelőtt tett ígéret, amely szerint a klub elnöki tisztségét betöltő Remzi Ejupi mintegy kétszázötvenezer euró prémiumot ajánlott fel a csapatnak abban az esetben, ha kiejti a Bajnokok Ligája első selejtezőköréből a Ferencvárost, nehezen összeegyeztethető a Prishtina pénzügyi helyzetével, lehetőségeivel.

Ugyanakkor „megnyugtató” lehet, hogy a párharc jelenlegi állását és a két gárda játékereje közötti különbséget figyelembe véve a csaknem kilencvenmillió forintos jutalom jó eséllyel a „kasszában” marad.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

20.00: FC Prishtina (koszovói)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzés után:
0–3

A további program
18.00:
Lincoln Red Imps (gibraltári)–Fola Esch (luxemburgi)
18.00: Riga FC (lett)–Malmö (svéd)
18.00: Hibernians (máltai)–Flora Tallinn (észt)
19.00: Sheriff Tiraspol (moldovai)–Teuta (albán)
20.00: Borac Banja Luka (bosnyák)–CFR Cluj (román)
20.00: Mura (szlovén)–Shkëndija (északmacedón)
20.30: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–HJK Helsinki (finn)
20.45: Linfield (északír)–Zalgiris Vilnius (litván)
21.00: Shamrock Rovers (ír)–Slovan Bratislava (szlovák)
21.30: Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz)–Ludogorec (bolgár)
22.00: Valur (izlandi)–Dinamo Zagreb (horvát)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik