Parázs félidő után szalonremi: továbbment a Juve és az Atlético is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.09. 20:40
A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának 6. fordulójában az Olympiakosz 4–2-re legyőzte ugyan a Malmőt, de a Juventus Atlético Madrid elleni pontszerzése miatt így is az Európa-ligában folytathatja Megyeri Balázs csapata.

BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ

Juventus (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 0–0BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ

Juventus (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 0–0

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A 0–0-nak mindkét fél örült (Fotó: Reuters)
A 0–0-nak mindkét fél örült (Fotó: Reuters)

Csirkék voltunk Madridban – utalt csapata madridi vereségére a Juventus mestere, Massimiliano Allegri, és a visszavágónak azzal a tudattal vágtak neki a felek, hogy ha az Atlético nem kap ki nagyon, a csoport élén végez, míg az olaszoknak nem szabad vereséget szenvedniük a továbbjutásért. Bátran, férfiasan kezdtek a torinóiak, és a lelkes rohamoknak kis híján meglett a böjtje, ám Koke közeli lövését védeni tudta Gianluigi Buffon, majd a kapus kipaskolta a jobb felső sarok elől José Giménez fejesét is. Az első hazai helyzet Carlos Tévez előtt adódott, a 19. percben, ám Diego Godín gyönyörűen blokkolta a lövést az ötös előtt, bevetődve, és tulajdonképpen több gólszerzési lehetősége már nem is akadt a Juvének a szünetig.

Az Atléticóban hátul az uruguayi Giménez tanári módon védekezett, Gabiék bírták a futóversenyt a középpályán Arturo Vidalékkal, így még azt is elbírták a spanyolok, hogy Mario Mandzukic az első félidőben mintha csak a jelenléti ív és az elszámoláshoz kötelező fényképek miatt szállt volna be a csapatba.

A pihenő után is sokkal többet volt az olaszoknál a labda, de hiába passzolgattak 90 százalékosnál is jobb arányban, ziccereket nem tudtak kialakítani. Igaz, Paul Pogba távoli lövését Moyá majdnem Tévez elé ejtette, de védői kisegítették a kapust. Néhány kósza hazai távoli lövéstől eltekintve méla unalomban csordogált a mérkőzés a hajráig, ahol finoman szólva sem kapott lángra az összecsapás – különösen azt követően, hogy a Malmö egyenlített Görögországban. Az utolsó tíz percben bohózatba illő semmittevés folyt a pályán, majd baráti hangulatban ért véget a mérkőzés. Igazából úgy a 70. perc tájékán...

Heves első félidő után szalonremibe torkollott a rangadó, amelynek végén kéz a kézben jutott tovább az olasz és a spanyol csapat.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A csoport másik mérkőzésén
Olympiakosz (görög)–Malmö (svéd) 4–2

Megyeri Balázs csapata csak akkor számolgathatott még, ha győzelmet szerez, ennek megfelelően az első félidő derekán megszerezte a vezetést Fuster közeli fejesével (1–0). A Malmö egy órához közeledve egyenlített, a leshatárról kilépő Kroon 12 méteres lövésével, de sokáig nem volt iksz, mert jött Alejandro Domínguez, és 17 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát (2–1).

Az utolsó tíz perc nyitányán Rosenberg nagyszerű ütemben berobbanva ismét távolabb lőtte a 16-tól a görög csapatot, de volt még válasz a hazaiak részéről, előbb Mitroglu, majd a csereként beálló Afellay is betalált, így végül 4–2-re nyert az Olympiakosz – más kérdés, hogy a Juventus döntetlenje miatt így is csak az Európa-ligában folytathatja.

Olympiakosz–Malmö 4–2

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Atlético Madrid 6 4 1 1 14–3 +11 13
2. Juventus 6 3 1 2 7–4 +3 10
3. Olympiakosz 6 3 0 3 10–13 –3 9
4. Malmö 6 1 0 5 4–15 –11 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik