BL: Jönni kellett vagy sem? A sajtó szétszedte, Kovac megvédte Neuert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.15. 10:48
null
Sadio Mané elviszi a labdát Manuel Neuer mellett, majd megszerzi a Liverpool első gólját Münchenben (Fotó: AFP)
Niko Kovac, a Bayern München vezetőedzője szerint nem hibázott együttese kapusa, Manuel Neuer a Liverpool szerda esti vezető találatánál. A hálóőr szintén amondó, ha nem fut ki egészen a tizenhatos sarkáig, ahol aztán az angolok támadója kicselezte, Mané még egyértelműbb ziccerbe kerülhetett volna. A Bayern végül 3–1-re kikapott, és 2011 óta először már a nyolcaddöntőben kiesett a Bajnokok Ligájából.

A német sajtóban, amellett, hogy egy korszak lezárásaként emlegetik a Bayern München búcsúját a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a kudarc egyik okaként Manuel Neuer formahanyatlását is emlegetik. A 32 esztendős német kapusnak leginkább a Liverpool első gólját róják fel, mondván, teljesen feleslegesen mozdult ki a kapujából és próbálta a tizenhatos sarkánál elcsenni a labdát Sadio Mané lábáról.

Niko Kovac, a Bayern vezetőedzője a hétvégi Bundesliga-fordulót felvezető sajtótájékoztatóján ismét védelmébe vette az UEFA-nál korábban négyszer is az év legjobb kapusának választott Neuert.

„Az a helyzet volt, amikor a kapusnak igenis ki kell jönnie, hogy megpróbálja megállítani a csatárt. Manuel helyesen döntött" – zárta rövidre a kérdést Kovac.

UEFA Champions League on Twitter

Sadio Mané puts Liverpool in front at Bayern #UCL



„Ha nem jövök ki, szabad útja van a kapuig és egy az egy ellen, ziccerben lőhet. Ha egy átlagos mozdulattal veszi át a labdát, simán elérem, de ez a mozdulat most világklasszis volt" – tette hozzá Neuer.

2006 óta először fordul elő, hogy a negyeddöntő sorsolására várva már egyetlen német csapat sem érdekelt. Bayern legutóbb 2011-ben esett ki a nyolcaddöntőben, akkor az Internazionale ejtette ki.

SZAVAZÁS

Ön szerint Neuernek ki kellett mozdulnia Mané helyzeténél?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik