BL: „Jó, hogy most rugdossa a gólokat Londonban, nem öt éve”

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.02.26. 00:19
null
Thomas Müller és Serge Gnabry egyik gólöröme a Chelsea ellen (Fotó: AFP)
A Bayern München továbbjutással kecsegtető 3–0-s győzelmet aratott a Chelsea otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. Íme, néhány gyors vélemény a kedd esti mérkőzés szereplőitől!

 

„Nagy nyomás alá helyeztük a Chelsea-t, és nagyon jól éltünk a lehetőségeinkkel – értékelt röviden Serge Gnabry, aki a Tottenham otthonában vágott négyese után ezúttal két gólt szerzett az angol fővárosban. – Úgy tűnik, London tényleg különleges hely a számomra. Sok barátom él itt, számosan ki is jöttek a stadionba. Ez megsokszorozta az erőmet, és önök is láthatták, ez mit jelent."

„Örülök, hogy most rugdossa a gólokat itt, Londonban, nem pedig öt évvel ezelőtt, mert ha akkor tette volna, most valószínűleg nem lenne a csapattársunk – viccelődött Thomas Müller, utalva Gnabry (nem túl sikeres) arsenalos múltjára. – Természetesen egy kis szerencse is szükségeltetik ahhoz, hogy messzire jussunk a Bajnokok Ligájában, de mi most tényleg nagyon jó passzban vagyunk. Tudtuk, hogy a szokásosnál gyorsabban kell játszanunk a győzelemhez, meg is tettük. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy nem vagyunk tökéletesek, és hogy sok-sok meló vár még ránk.”

„Egyelőre arra összpontosítunk, hogy elérjük a negyeddöntőt, aztán a többit majd meglátjuk. Haladjunk csak lépésről lépésre – válaszolta Hansi Flick, a Bayern vezetőedzője a kérdésre, hogy mi a végcél. – Ma Gnabry szerezte a gólokat, Lewandowski pedig, noha szintén betalált, a gólpasszaival bizonyította, hogy a futball csapatjáték. De aligha kétséges, hogy képes újabb BL-gólokra az idényben. Thomas Müller is pontosan azt tette, amit ezen a meccsen kellett: jól használta ki a számára rendelkezésre álló területet, sok borsot tört a védők orra alá. Az egész csapat nagyon összeszedetten játszott, jó teljesítményt nyújtott, és ennek nagyon, de nagyon örülünk!”

„Kegyetlen leckében részesültünk – kesergett Frank Lampard, a Chelsea menedzsere. – Régen játszottunk ilyen szinten, és most szembesültünk a valósággal. Mindazonáltal a keserű tapasztalatokat pozitívumként kell megélnünk. A játékosaimnak még meg kell érteniük, mi szükséges a kieséses szakaszbeli helytálláshoz. Remek csapattól kaptunk ki, ezt el kell ismernünk. Nem érdemes kifogásokat keresni. Igyekszünk otthon a négyben végezni, hogy aztán ennek tudatában építkezhessünk a nyáron. Münchenben pedig mindent megteszünk majd, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról.”

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS
Chelsea (angol)–Bayern München (német) 0–3
(Gnabry 51., 54., Lewandowski 76.)

ONLIVE-KÖZVETÍTÉS ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik