BL: Isco nem fogadta el a csk-szalagot, a drukkerekkel kiabált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.13. 11:09
null
Isco nincs könnyű helyzetben Madridban (Fotó: AFP)
Nem ezek a legszebb napjai Iscónak a Real Madridban. A 26 esztendős spanyol középpályást kifütyülték a királyi gárda szurkolói a szerdai, CSZKA Moszkva elleni 3–0-s Bajnokok ligája-vereség során.

Mint ismert, a BL-csoportkör utolsó előtti fordulójában Iscónak a lelátóról kellett végignéznie a Real Madrid római mérkőzését, mert Santiago Solari vezetőedző fegyelmezési szándékkal nem nevezte a Roma elleni keretbe. Úgy tudni, a játékos tiszteletlenül viselkedett edzőjével, ezért kellett „bűnhődnie”.

Isco a Király-kupában végigjátszotta a Melilla ellen 6–1-re megnyert találkozót (s nem mellesleg két gólt szerzett, valamint ő viselte a csapatkapitányi karszalagot), s a CSZKA elleni BL-meccsen szintén végig a pályán volt.

Ezt a mérkőzést azonban gyaníthatóan mielőbb el akarja felejteni a korábbi Málaga-futballista. A második játékrész elején egy kihagyott helyzet után a kapu mögött lévő Real-hívek beszólásaira Isco visszakiabált. „Mit akartok?!” – kérdezte mérgesen Isco az elégedetlen szurkolóktól, akik innentől nagyjából tíz percig minden labdaérintésére harsány füttyszóval reagáltak.

Isco reakciója:



Ráadásul nem sokkal később, amikor Solari lecserélte Marcelót Dani Carvajalra, a brazil balhátvéd át akarta adni a csk-szalagot Iscónak, aki jelezte, az oldalvonalnál várakozó Carvajalra tegye, ne rá.

A nemzetközi sajtóban sok helyen megjelent, hogy Isco ezzel akarta éreztetni, gondja van Solarival és a csapattal, ám a Marca szerint erről szó sincs. A Melilla elleni kupatalálkozón Isco volt a csapatkapitány, pedig Carvajal is kezdő volt. Isco megígérte csapattársának, legközelebb ő viselheti a karszalagot, mert a rangsorban egyenértékűek.

Marcelo végül Carvajalnak adta a karszalagot (Fotó: AFP)
Marcelo végül Carvajalnak adta a karszalagot (Fotó: AFP)

A Marca azt írta, a kapitányi rangsorban Sergio Ramos, Marcelo, Karim Benzema, Raphaël Varane, Nacho, Gareth Bale és Luka Modric áll Isco előtt. A középpályás 2013. július 3-án lett a Real játékosa, Carvajalt két nappal később mutatta be a klub, így Isco szerint a jobbhátvéd és közte nincs különbség, ami a rangsort illeti.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
G-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–CSZKA Moszkva (orosz) 0–3 (0–2)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 51 636 néző. Vezette: Soares Dias (portugál)
Real Madrid: Courtois – Odriozola, Vallejo, Javi Sánchez, Marcelo (Carvajal, 74.) – Isco, M. Llorente (Kroos, 58.), F. Valverde – Asensio, Benzema (Bale, a szünetben), Vinícius Jr. Vezetőedző: Santiago Solari
CSZKA Moszkva: Akinfejev – Mário Fernandes, Nababkin, Becao, Magnússon, Scsennyikov – Vlasic, Bistrovic, Obljakov (Kucsajev, 89.) – Csalov (A. Hernández, 84.), A. Sigurdsson (Nisimura, 94.). Vezetőedző: Viktor Goncsarenko
Gólszerző: Csalov (37.), Scsennyikov (43.), A. Sigurdsson (73.)

Viktoria Plzen (cseh)–Roma (olasz) 2–1 (0–0)
Plzen, Doosan Aréna, 11 217 néző. Vezette: A. Taylor (angol)
Gólszerző: Kovarík (62.), Chory (72.), ill. Cengiz Ünder (68.)
Kiállítva: Pellegrini (92., Roma)

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Real Madrid 6 4
2 12– 5 +7 12
2. AS Roma 6 3
3 11– 8 +3 9
3. Viktoria Plzen 6 2 1 3 7–16 –9 7
4. CSZKA Moszkva 6 2 1 3 8– 9 –1 7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik