BL: Hozzánk hasonlóan ez a Fradi is összeszedhet 3-4 pontot – Szeiler József

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.02. 18:05
null
Szeiler József szerint az FTC nem pont nélkül zárja majd a Bajnokok Ligája csoportkörét (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Sokan úgy vélik, talán egyetlen pontot sem gyűjt majd be a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében a Barcelona, Juventus, Dinamo Kijev trió ellen – mint történt a Debrecennel 11 éve a saját négyesében –, de ezzel a Digi Sport híradójának nyilatkozó korábbi FTC-középpályás, Bánki József és az 1995-ös BL-csapat egyik kapusa, Szeiler József nem ért egyet.


„Szerhij Rebrov tökéletesen ismeri a Dinamo Kijevet, úgyhogy az tuti hat pont, a Juventust már megvertük 1965-ben a VVK-döntőben, ezzel kilenc, végül a legutolsó mérkőzésen a Barcelonának már nem kell majd a továbbjutásért küzdenie, ezért a gyengébb csapatával idejön, ezt a meccset is megnyeri a Fradi, 12 ponttal pedig tovább lehet jutni. De félre a tréfával, annak idején rólunk is azt gondolták, hogy nem fogunk pontot szerezni, mi pedig az akkori Real Madriddal, amely egy fantasztikus együttes volt, otthon tudtunk döntetlent játszani. Idegenben megvertük a Grasshopperst, és szerintem most a Ferencváros hozzánk hasonlóan képes lesz három-négy pontot összeszedni” – nyilatkozta a Digi Sport híradójának, a Sport24-nek Szeiler József, aki 25 éve Novák Dezső vezetőedző gárdájával végül öt pontig jutott, ez akkor harmadik helyet és kiesést jelentett, míg most Európa-liga-továbbjutást érne.

Bánki József is biztos abban, hogy büszkék lehetünk majd a Ferencvárosra. Nem lesz nulla pont. Biztos, hogy fog pontot vagy pontokat szerezni a Fradi, mert rendkívül erős, stabil csapatunk van, nehéz lesz ellenünk játszani. Én úgy érzem, hogy meg fogja állni a helyét az együttes.”

Ha valamikor, akkor most minden hazai futballrajongó szeretne ott lenni a Groupama Arénában – az UEFA döntése szerint a stadion 30 százalékát lehet megtölteni hazai drukkerekkel. Ennek megfelelően Bánki Józsefnek a csütörtök esti sorsolás végeztével máris csörgött a mobilja, hogy ha tud, szerezzen jegyet valamelyik hazai BL-mérkőzésre. „Nem kellett sokáig várnom az első ilyen jellegű hívásra, hiszen már megkaptam. Abban a pillanatban, ahogy vége lett a sorsolásnak, már csörgött is a telefonom, hogy szerezzek jegyet, de mondtam, hogy én csak a BKV-ra tudok jegyet szerezni” – mosolyodott el Bánki József.

A Digi Sport híradójának, a Sport24-nek ezt a részletét itt tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik