BL: Hihetetlenül jól védekezett – edzője Willi Orbánt dicsérte

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.12.10. 15:55
null
Orbán is betalált az MU ellen, de gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető (Fotó: AFP)
A magyar labdarúgó-válogatott és a német RB Leipzig középhátvédje, Willi Orbán nagy dicséretet kapott edzőjétől, Julian Nagelsmanntól a Manchester United legyőzését (3–2) követően – írja a lipcsei labdarúgócsapat életével foglalkozó portál, az rblive.de.


Az rblive.de azt írja, a győzelmet követően Julian Nagelsmann vezetőedző bement az öltözőbe, átölelte Willi Orbánt, és gratulált a középhátvéd rendkívül jó játékához.

A védő többek között Mason Greenwooddal és Marcus Rashforddal kellett szembenézzen. Gyorsasági hátrányait kiválóan kompenzálta remek helyezkedésének és gyors döntéseinek köszönhetően.

„Ezt szeretem! Nem vehető természetesnek, hogy egy játékos ilyen kevés játékidővel a lábában ilyen jó teljesítményt nyújtson. Aki ilyen módon él az esélyével, nagyon profi – mondta Nagelsmann.

„Willi egy nagyon jó személyiség, akinek a jelenléte a pályán kívül is rendkívüli módon számít a csapatnak”– tette hozzá.

A magyar válogatott középhátvédje szerényen nyilatkozott a találkozót követően.

„Köszönetet mondhatunk az edzői csapatnak, amely kiválóan felkészített minket. Büszkék lehetünk magunkra.”

Orbán szerint az, hogy a gárda ismét bejutott Európa legjobb 16 együttese közé, erős jelzés számukra, amely azt mutatja: az előző idényben nyújtott teljesítményük „nem csak egy egyszeri villanás volt”.

A mérkőzés eseményeiről bővebben itt olvashat!

BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT
RB Leipzig (német)–Manchester United (angol) 3–2
Lipcse,
Red Bull Aréna,zárt kapuk mögött.Vezette:Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
LEIPZIG:
Gulácsi – Mukiele, Konaté, Orbán, Angelino (Halstenberg, 87.) – Sabitzer, Haidara, Kampl – Olmo (Kluivert, 56.), Forsberg (Poulsen, 56.), Nkunku.Vezetőedző:Julian Nagelsmann
UNITED
: De Gea – Lindelöf (Tuanzebe, 78.), Maguire, Shaw (B. Williams, 61.) – Wan-Bissaka (Fosu-Mensah, 78.), McTominay, Matics (Pogba, 61.), Telles (Van de Beek a szünetben) – Greenwood, B. Fernandes – Rashford.Menedzser:Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző:
Angelino (2.), Haidara (13.), Kluivert (69.),ill. Bruno Fernandes (80. – 11-esből), Maguire (82.)

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Paris SG 6 4
2 13– 6 +7 12
2. RB Leipzig 6 4
2 11–12 –1 12
3. Manchester United 6 3 3 15–10 +5 9
4. Istanbul Basaksehir61
5 7–18–11 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik