BL: Gángó szerint a Molde támadójátéka kiemelkedik a norvég ligából

NSO NSONSO NSO
Vágólapra másolva!
2020.09.21. 11:15
null
Gángó András szerint a Molde támadójátéka kiemelkedik a norvég ligából (Fotó: Getty Images, illusztráció)
A Ferencváros szerdán a norvég Molde otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája playoffkörének első meccsén.  A szintén norvég Tromsö magyar kapusedzője, Gángó András az Origónak beszélt a magyar bajnok ellenfeléről. Elmondta: Erling Haaland is a Moldéból indult, a klub pedig folyamatosan nevel ki tehetségeket.

 

„Az utóbbi tíz évben négyszer lett bajnok a Molde, volt két második helye is, miközben a Rosenborg ötször tudott bajnokságot nyerni. Az egyetlen kivétel a Strömsgodset bajnoki címe volt az elmúlt évtizedben” – mutatta beGángó András a Ferencváros playoffkörös ellenfelét.

„A klubot két dúsgazdag vállalkozó karolta fel pár évtizeddel ezelőtt, ennek köszönhetően adták át a csapat új stadionját 1998-ban.A Molde 1999-ben érte el a legnagyobb sikerét, amikor a BL csoportkörébe került. 2011-ben, a klub alapításának száz éves évfordulóján Ole Gunnar Solskjaer lett a csapat vezetőedzője, aki az előző bajnokságban megszerzett 10. hely után a klub első bajnoki címéig vezette a csapatot.Az utóbbi tíz évben kétszer szerepelt az El csoportkörében a Molde, amely remekül fektetette be a bevételeit, és folyamatosan neveli ki a tehetséges játékosokat. Innen igazolt például Salzburgba Erling Haaland, aki ma már a Dortmund játékosa”– tette hozzá a kapusedző, aki úgy látja, a Molde támadójátéka kiemelkedik a norvég bajnokságból.

A TELJES CIKKET IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

BAJNOKOK LIGÁJA

PLAYOFF (4. FORDULÓ)
BAJNOKI ÁG
Szeptember 23., szerda:
21.00:Molde FK (norvég)–FERENCVÁROS
A visszavágók szeptember 29-én 21 órakor kezdődnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik