BL: Galtier a döntetlen ellenére is elégedett volt a PSG játékával

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 10:32
null
Galtier igazságos eredménynek tartja a döntetlent (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, 1–1-es döntetlennel zárult a Paris Saint-Germain és az SL Benfica találkozója a Bajnokok Ligája H-csoportjában. Ezzel az eredménnyel is nőtt a két csapat előnye a csoport tabelláján a Maccabi Haifa Juventus elleni győzelmének köszönhetően.

 

A mérkőzésen összesen négy lövés találta el a kaput, abból kettő a két tizenegyes volt, amelyekből a gólok születtek. A Benfica Joao Mario büntetőjét leszámítva el sem találta a kaput.

Christophe Galtier a PSG honlapjának adott értékeléséből szemezgetünk: „A két mérkőzés nagyon különbözött egymástól. Egy héttel ezelőtt nagyon elfoglaltak voltak a kapusok, most viszont a két védelem jól semlegesítette a támadósorokat. Hogy az első mérkőzésből levont következtetések vezettek a védelmek jobb teljesítményéhez? Elképzelhető. Ami minket illet, jobban használtuk a labdát, mint Lisszabonban, kevesebb lehetőséget is adtunk az ellenfélnek, nagyon elővigyázatosak voltunk. Sajnos nem tudtunk több helyzetet kialakítani, még ha volt néhány ígéretes próbálkozásunk is.

Asraf Hakimi inkább a pozitívumokat hangsúlyozta a mérkőzést követően: „A Benfica nagyon jól játszott. Mindkét mérkőzésen láthattuk, hogy milyen jó játékosai vannak. Alakítottunk ki helyzeteket, de végül nem sikerült a gólszerzés (a büntetőn kívül), de reméljük, hogy így folytatjuk vasárnap (a Marseille ellen). Vezetjük a csoportunkat a BL-ben és a bajnokságot, ha így teljesítünk továbbra is, jönni fognak az eredmények.”

Roger Schmidt, a Benfica edzője elégedett volt a lefújást követően az UEFA weboldalának nyilatkozva: „Egyik csapatnak sem volt sok lehetősége, mert mindkét védelem jól teljesített. Talán több helyzetet is kialakíthattunk volna, a döntetlen igazságos eredmény.”

Schmidt büszke volt csapata teljesítményére a PSG elleni két találkozón. „Büszkévé tesz, ahogy játszanak a játékosaink ezeken a nehéz mérkőzéseken, hogy soha nem adják fel, hogy mindig hisznek magukban. Ha nem nyersz, akkor sem kaphatsz ki. Az, hogy képesek voltunk két ilyen mérkőzésre a PSG ellen, sokat elárul a játékosaink minőségéről és hozzáállásáról.”

H-CSOPORT
Maccabi Haifa (izraeli)–Juventus (olasz) 2–0 (Atzili 7., 42.)
Paris Saint-Germain (francia)–SL Benfica (portugál) 1–1 (Mbappé 40. – 11-esből, ill. Joao Mário 62. – 11-esből)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 4 2 2 7–4 +3 8
2. Benfica 4 2 2 6–3 +3 8
3. Juventus 4 1 3 5–7 –2 3
4. Maccabi Haifa 4 1 3 4–8 –4 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik