BL: „Fel Berlinre, de ne csak védekezzünk!”; „Moratazo”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.05.14. 11:14
A Juventus 2003 óta először szerepelhet a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, legutóbbi sikerét pedig 19 éve aratta, így nem csoda, hogy az olasz sajtó euforikus hangulatban ünnepelte a Real Madrid elleni szerda esti továbbjutást. Spanyolországban ezzel szemben nagy a csalódottság.

„Kivételes hőstett! A Real kiesett, mi pedig utazunk Berlinbe. Megcsináltuk! A Juve repül Berlinbe a remény és a büszkeség hullámain” – írta online kiadásában a torinói Tuttosport.Tuttosport.

A La Gazzetta dello Sport is diadalittasan ünnepelte az olaszokat. „Álomszerű Juve: itt a döntő! Morata kiejtette az ő Realját. Az olasz bajnok június 6-án, Berlinben kihívja a Barcelonát. Fel a fináléra és talán még tovább is! Fel Berlinre, de nem azért, hogy ott falat építsünk és csak védekezzünk!”

Spanyolországban ezzel szemben óriási csalódottság kíséri a címvédő kiesését. A középpontban Álvaro Morata áll, aki tavaly szerződött a Realtól a Juventushoz, s a párharc mindkét meccsén gólt szerzett. „Moratazo” – írta címében a Marca című sportlap a „Maracanazo” szójátékra utalva, amellyel a brazilok a mai napig illetik az 1950-es, Uruguay elleni világbajnoki fiaskót, amelyet otthonukban, a Maracanában szenvedtek el.

„Egy madridi akadályozta meg a döntők döntőjét” – fogalmazott az újság a Barcelona elleni, kútba esett el Clásicóra utalva.

LA GAZZETTA DELLO SPORT: Fieszta; TUTTOSPORT: Igen, Juve, Igen; CORRIERE DELLO SPORT: Hősies
LA GAZZETTA DELLO SPORT: Fieszta; TUTTOSPORT: Igen, Juve, Igen; CORRIERE DELLO SPORT: Hősies

 

A MARCA CÍMLAPJA: Az évszázad fiaskója
A MARCA CÍMLAPJA: Az évszázad fiaskója
EL MUNDO DEPORTIVO: Mamma mia!
EL MUNDO DEPORTIVO: Mamma mia!

 

METRO: Gareth fail
METRO: Gareth fail

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik