BL: eltiltotta saját magát a Sahtar horvát légiósa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.25. 08:39
null
Srna tisztázni szeretné a nevét, még visszatérne a pályára (Fotó: AFP)
A legutóbbi két bajnokin már nem lépett pályára, és kihagyja a Manchester City elleni keddi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést is Darijo Srna, a Sahtar Doneck horvát védője.

 

A 35 éves, 134-szeres válogatott labdarúgó szervezetében egy márciusi, nem mérkőzéshez kapcsolódó doppingellenőrzésen mutattak ki tiltott szert, és ugyan klubja nem tiltotta el, ő úgy döntött, addig nem lép pályára, amíg nem tisztázta a nevét.

„Az első és a legfontosabb, hogy szeretném világossá tenni, sohasem használtam tiltott anyagot, és nem akartam tisztességtelen módon előnyt szerezni. Teljes mértékben együttműködöm az ukrán nemzeti doppingellenes központtal. Annak érdekében, hogy a védelmemre összpontosíthassak, és elkerüljem, hogy a csapatot indokolatlanul megzavarjam, úgy döntöttem, addig nem lépek pályára, amíg a folyamatban lévő bírósági eljárások meg nem oldódnak. De ez nem jelenti a pályafutásom végét, ezt megígérhetem” – nyilatkozta klubja hivatalos honlapján.

A klub vezetősége annyit közölt, tiszteli és támogatja Srna döntését, és bízik abban, hogy a játékos tisztázza a nevét.

A horvát válogatottsági rekordot tartó védő 2003-ban igazolt az ukránokhoz, és több mint 500 mérkőzést játszott a Sahtarban. Eddig kilenc bajnokságot, hét kupát, nyolc szuperkupát és egy UEFA-kupát nyert a klubbal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik