BL: elképesztő meccs, ezt nem lesz könnyű felülmúlni!

Vágólapra másolva!
2015.08.04. 21:04
null
Ola Kamara hagyta ki az első Molde-tizenegyest – nem örült neki <br />Fotó: aftenposten.no)
Hosszú még a labdarúgó Bajnokok Ligája 2015–2016-os idénye – még csak a selejtező harmadik fordulójának visszavágóinál tartunk –, de alighanem nehéz lesz felülmúlni azt a forgatókönyvet, amely kedd este a Dinamo Zagreb továbbjutásához vezetett a házigazda Moldéval szemben. A keddi játéknapon a Monaco, a Rapid Wien és az APOEL harcolta még ki a továbbjutást.

BAJNOKI ÁG

A hazai oldalon Ola Kamara a 8. percben kihagyott egy tizenegyest, amire válaszul a vendég Dinamo Zagreb játékosai hat perc leforgása alatt három gólt szereztek, szinte el is döntve a továbbjutást.

Az első játékrész hajrájában Harmeet Singh is elrontott egy büntetőt a Molde részéről, csakhogy ez sem küldte padlóra a norvégokat: a 75. percre kiegyenlítettek – többek között Kamara is betalált, no meg Mohamed Elyounoussi, aki a harmadik hazai tizenegyest már belőtte.

Nehezítő körülmény: amikor Kamara megszerezte az egyenlítő gólt, Vegard Forren kiállítása miatt néhány perce már emberhátrányban voltak a norvégok.

A hazaiaknak még egy gól kellett volna a továbbjutáshoz – idegenben 1–1-et játszottak –, de ezt már nem sikerült begyötörniük, továbbjutott a remek első félidőt produkáló horvát bajnok.

A Dinamóhoz hasonlóan a ciprusi APOEL is idegenben szerzett több góljának köszönhette továbbjutását – keddi győzelmével a dán bajnok Midtjylland csak „gyenge ikszre” tudta hozni a párharcot.

NEM BAJNOKI ÁG

A Rapid Wien idegenben 3–2-re legyőzte az Ajaxot, vagyis e párharcból az osztrák csapat jutott be a playoffkörbe. A bécsiek Robert Beric és Louis Schaub révén kétgólos előnyt szereztek az első félidőben, és bár gólt és gólpasszt jegyző Arkadiusz Milik vezérletével az amszterdamiak egyenlítettek, kisvártatva jött a húszesztendős Schaub második gólja, amely eldöntötte a továbbjutást.

Az idegenbeli siker után a Monaco kedd este hazai pályán 4–0-ra győzte le a Young Boyst, és magabiztosan jutott be a playoffkörbe. A svájciak több mint egy félidőn át tartották a gól nélküli állást, amikor azonban az 54. percben Ivan Cavaleiro egy elvesztett labdát begyűjtve megszerezte a vezetést a Monacónak, összetörtek. Layvin Kurzawa hamarosan befejelte a másodikat, betalált Anthony Martial is, majd – három perccel a becserélése után – Stephan El Shaarawy is a hálóba küldte a labdát. A Milanból érkező olasz támadónak ez volt az első gólja monacói színekben.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, HARMADIK FORDULÓ, VISSZAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG

Molde (norvég)–Dinamo Zagreb (horvát) 3–3 (Hussain 43., M. Elyounoussi 52. – 11-esből, Kamara 75., ill. Pjaca 17., Ademi 20., Rog 22.)
Továbbjutott: a Dinamo, 4–4-gyel, több idegenben szerzett góllal
APOEL (ciprusi)–Midtjylland (dán) 0–1 (Sviatchenko 3.)
Továbbjutott: az APOEL, 2–2-vel, több idegenben szerzett góllal

NEM BAJNOKI ÁG
Ajax (holland)–Rapid Wien (osztrák) 2–3 (Milik 52., Gudelj 75., ill. Beric 12., Schaub 39.,77.)
Továbbjutott: a Rapid, 5–4-es összesítéssel
Monaco (francia)–Young Boys (svájci) 4–0 (Ivan Cavaleiro 54., Kurzawa 64., Martial 70., El Shaarawy 77.)
Továbbjutott: a Monaco, 7–1-es összesítéssel

A többi mérkőzést szerdán játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik