BL: búcsúzott az Olympiakosz, felemás napot zártak a románok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.03. 21:50
A labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében a dán FC Köbenhavn az idegenbeli 1–1 után otthon egy félidő alatt hármat vágott a román Astra Giurgiunak, így 4–1-es összesítéssel a következő körbe jutott, ahonnan már csak egy lépés a BL-csoportkör.

A román Steaua Bucuresti a Csehországban elért 1–1 után hazai pályán mindkét félidőben bevette az 51. perctől kezdve emberhátrányban játszó Sparta Praha kapuját, így 3–1-es összesítéssel jutott be a playoffba – a román csapatok felemás mérleggel zárták a napot.Steaua Bucuresti a Csehországban elért 1–1 után hazai pályán mindkét félidőben bevette az 51. perctől kezdve emberhátrányban játszó Sparta Praha kapuját, így 3–1-es összesítéssel jutott be a playoffba – a román csapatok felemás mérleggel zárták a napot.

A görög és az izraeli bajnok összecsapásán sokáig úgy tűnt, nem lesz elég a kétszer kilencven perc, hogy a felek eldöntsék a továbbjutás kérdését, ám az Izraelben rendezett visszavágó 79. percében betalált a Hapoel Beer-Seva, így nagy meglepetésre elbúcsúztatta a BL-től az Olympiakoszt.

A Ferencvárost kiejtő albán Partizani Tirana az első mérkőzéshez hasonlóan sokáig jól tartotta magát az osztrák bajnok Salzburg ellen, ám a találkozó hajrájában ismét kijött a két csapat közti különbség, sőt ezúttal az osztrákok kétszer is betaláltak, így a Salzburg lépett a BL-főtábla kapujába.

A párharcok győztesei a BL-, míg a vesztesei az El-playoffban folytatják európai kupaszereplésüket.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG

FC Köbenhavn (dán)–Astra Giurgiu (román) 3–0
Tj.: az FC Köbenhavn, 4–1-es összesítéssel
Hapoel Beer-Seva (izraeli)–Olympiakosz (görög) 1–0
Tj.: a Hapoel Beer-Seva, 1–0-s összesítéssel
Salzburg (osztrák)–Partizani (albán) 2–0
Tj.: a Salzburg, 3–0-s összesítéssel

NEM BAJNOKI ÁG
Steaua Bucuresti (román)–Sparta Praha (cseh) 2–0
Tj.: a Steaua Bucuresti, 3–1-es összesítéssel
PAOK (görög)–Ajax (holland) 1–2
Tj.: az Ajax, 3–2-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik