Nem szabad lebecsülni a Messi nélküli Barcát, égett az AS Roma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.29. 20:40
A hajrában fordított a Barcelona odahaza  a Bayer Leverkusen ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjában, a második fordulóban, míg az AS Roma kellemetlen pofonba szaladt bele a BATE Boriszov otthonában.

Suárez (alul) megmentette a Barcelonát (Fotók: AFP)
Suárez (alul) megmentette a Barcelonát (Fotók: AFP)

BARCELONA–LEVERKUSEN

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Lionel Messi pótolhatatlan. Mégis: ugyanazt kell játszanunk, mint eddig, csak éppen más játékosokkal – vezette fel a Messi nélküli Barca-életet Luis Enrique, és a Bayer Leverkusen elleni találkozó első félidejében máris szépen kiviláglott, hogy a tizenhatos elé visszahúzódó Luis Suárez próbál meg olyan szinten osztogatni és el-elindulni, mint az argentin zseni. Két gyors góllal üzenhettek volna híveiknek a katalánok, de Rakitic és Sandro is elhibázta a maga helyzetét – ugyanakkor két gyors német támadás végén Javier Hernández és Bellarabi is betalálhatott volna, majd Kevin Kampl tekert nem sokkal a jobb felső mellé.

Remek iramban kezdődött tehát a rangadó, bátor Bayer-játékkal, mégis sokként élte meg a hazai közönség, hogy a leverkuseniek szereztek vezetést: igaz, Kirjakosz Papadopulosz közeli fejes góljánál minimum társszerző a Marc-André ter Stegen, Jérémy Mathieu kettős… 0–1!

Még rosszabb lett volna a katalánok kedve, ha Bellarabi ziccerét nem védi Ter Stegen, vagy Hernández ajtó-ablak helyzetben nem az égbe emeli a labdát, ellenben a bal oldalon egyre inkább játékba lendülő Neymar lövése a kapufa tövén csattant, Sandro közeli lövésénél pedig zseniális becsúszással mentett Papadopulosz.

Enrique a második félidőben beküldte a Jordi Alba, Munir, Sergi Roberto triót, de csapata egyre fásultabban futballozott, az adódó lehetőségeknél pedig nem koncentráltak megfelelőképpen Neymarék. Hanem aztán a hajrában nagyot fordult a világ: a csereemberek közül Sergi Roberto a kapuba vágta Luis Suárez kapusról lecsorgó lövését (1–1), majd Munir adott gólpasszt az uruguayinak (2–1).

Nem szabad lebecsülni tehát a Messi nélküli Barcelonát, ahogyan a világbajnok Christoph Kramer mondta még az összecsapás előtt: maradt még világklasszis így is bőven a katalánoknál. No és egy pár feltörekvő fiatal…

Hiába az új mez, botlott a Roma
Hiába az új mez, botlott a Roma

BATE–ROMA

Kedvezőbb előjelekkel várhatta a kedd esti boriszovi összecsapást az AS Roma, hiszen a Barcelona elleni 1–1 jó kiindulási alapnak számított a további BL-mérkőzésekre. A hazaiak 4–1-es vereséget szenvedtek a Bayer Leverkusen otthonában, így volt okuk javítani a hazai közönség előtt.

A várakozásokkal azonban szöges ellentétben kezdődött a találkozó, hiszen a BATE már a 8. percben megszerezte a vezetést. Egy szépen felépített támadás végén Gordejcsuk emelte a labdát közelről a kapufára, a kipattanóra Igor Sztaszevics érkezett a legjobban, és két méterről az üres kapuba fejelte a labdát (1–0).

Nem álltak le a hazaiak és a 12. percben Filip Mladenovics 30 méterről eleresztett, szemfüles találatának köszönhetően máris kétgólos előnyre tettek szert (2–0). Valószínűleg a legvérmesebb hazai szurkolók sem gondolták volna, de a 30. percben újabb gólt szerzett a fehérorosz gárda. Makszim Volodko mentett meg egy hosszúnak tűnő labdát az alapvonal előtt, és a lendületből érkező Filip Mladenovicshoz passzolt, aki kissé kisodródott helyzetből védhetetlenül lőtt a vendégek kapujába (3–0).

A félidőben komoly fejmosást kaphattak a rómaiak, hiszen növelték a tempót, aminek a 66. percben meg is lett az eredménye. Falqué remek ütemben ugratta ki Gervinhót, aki biztos lábbal értékesítette a ziccert (3–1). Továbbra is többet támadott a vendég együttes, így nem csoda, hogy a 82. percben Digne bal oldali beadása után Toroszidisz talált közelről a BATE kapujába (3–2). A 83. percben Florenzi a felső lécet is eltalálta, a boriszovi együttesnek azonban sikerült kihúznia a hajrát, és óriási sikert elérve, legyőzte az olasz bajnokság ezüstérmesét. Rudi Garcia vereséget kapott ajándékba csapatától századik római mérkőzésére…

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT
FC Barcelona–Bayer Leverkusen 2–1 (S. Roberto 80., L. Suárez 82., ill. Papadopulosz 22.)

BATE Boriszov–AS Roma 3–2 (Sztasevics 8., F. Mladenovics 12., 30., ill. Gervinho 66., Toroszidisz 82.)
AZ ÁLLÁS
1. FC Barcelona 2 1 1 3–2 +1 4
2. Bayer Leverkusen 2 1 1 5–3 +2 3
3. BATE Boriszov 2 1 1 4–6 –2 3
4. Roma 2 1 1 3–4 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik