BL: Deschamps szerint eltolták az elejét, de a hit töretlen maradt

Vágólapra másolva!
2011.12.06. 23:50
A Bajnokok Ligájának E-csoportjában az Olympique Marseille idegenben legyőzte a Borussia Dortmundot, méghozzá kétgólos hátrányból, és a csoport második helyén végezve továbbjutott. A „hatpontos rangadó" után a franciák mestere, Didier Deschamps nem is tudta, nem is akarta palástolni elégedettségét.

„Totálisan eltoltuk az első félidőt, ha kapunk még pár gólt a kettő mellé, egy szót sem szólhattunk volna – ismerte el őszintén az egykori remek középpályás. – Loic Rémy találata az első félidő végi ráadásban visszahozott minket a mérkőzésbe. Ha 0–2-vel megyünk szünetre, onnan már nagyon nehéz lett volna felállni, de az egygólos előny még nyitott találkozót jelent. A következő fontos találatot Mathieu Valbuena jegyezte, ezzel győztünk. Mindig is azt mondtam a játékosaimnak, hogy a legvégéig meg kell őrizniük a hitet. A Dortmund nem volt olyan jó a második játékrészben, mint az elsőben, mi pedig sokkal agresszívebben futballoztunk – meg is lett ez utóbbi látszatja. Az előző mérkőzésen az Olympiakosz ellen elbuktunk odahaza, most javítani tudtunk. Örülünk, hogy 2012 tavaszán visszatérhetünk a BL-be!"

„Kétgólos hátrányban nem volt éppen egyszerű – mondta a győztes gólt vágó Mathieu Valbuena. – Rémy gólja feldobott minket, és tudtuk, hogy lesznek helyzeteink a második félidőben. Ma mindenki tapsot érdemel csapatunkból."

„Amikor már nem volt veszítenivalónk, mindent beleadtunk" – adta meg a siker kulcsát az OM ghánai játékosa, a második gólt szerző André Ayew.

Az ellenfél edzője érthető módon teljesen összetörve állt a kamerák elé a lefújás után, hiszen csapata az El-ről is lemaradt.

„Az első félidőben nagyon jól ment, szavam sem lehet a fiúkra – így Jürgen Klopp. – A fordulás után megsemmisültünk, a második félidő teljesen mást hozott, mint az első. Megsemmisültünk. Olyan gólokat kaptunk, amelyek ellen nem harcolhattunk, amelyeket nem lehetett megakadályozni... Amikor 2–1-re vezettünk, még hét pontunk volt, ebből lett négy: drámai a különbség."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik