BL: Dembélé azon a szinten van, mint a legjobb formában lévő Neymar – Xavi

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.09.08. 08:47
null
Dembélé és Lewandowski remekelt a Plzen ellen (Fotó: AFP)
Mint ismert, szerda este a Barcelona 5–1-re kiütötte a Camp Nouban a Viktoria Plzent a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében. A mérkőzés után a katalánok vezetőedzője, Xavi nagyon elégedetten nyilatkozott.


Ousmane Dembélé ugyan gólt nem szerzett, remekül futballozott a szerda esti összecsapáson. A francia szélső befelé cselezve többször is megbolondította a cseh csapat védőit, s két nagyszerű gólpasszal hívta fel magára a figyelmet – előbb Robert Lewandowskit, majd Ferran Torrest szolgálta ki.

Nem meglepő, hogy Xavi dicséretekkel halmozta el játékosát – a brazil világklasszishoz, Neymarhoz hasonlította.

„Dembélé nagyon boldog, jól érzi magát, ez pedig nekem és a csapatnak is fontos. Gyakran ő jelenti a különbséget, gólpasszokat ad, gólokat szerez, jó formában van jelenleg. Nem akarok nagy szavakkal dobálózni, de egy az egy elleni szituációkban olyan szinten van, mint a legjobb formában lévő Neymar. Igaz, többet kellene kapura lőnie, akkor több gólt is szerezne. Jó srác, ki kell használnia az adottságait” – mondta a spanyol tréner Dembéléről.

Természetesen a mesterhármast jegyző Robert Lewandowskiról sem feledkezett meg Xavi.

„Robert egyszerűen telhetetlen. Elképesztő ahogyan edz, ahogyan segíti a csapatot, az alázatossága, valamint ahogy dolgozik, ahogy a nyomást elviseli... egyszerűen nem tudok elég szépet mondani róla, és nem csupán a mesterhármasa miatt. Nagyon sokat segít a támadásokban. Benzemával a legjobbak, de Haaland is ott van még. Mindenesetre anélkül, hogy összehasonlítanám őket, egyértelműen látványos, amit Lewandowski csinál. Büszke vagyok rá” – fogalmazott Xavi.

A Bajnokok Ligája C-csoportjában természetesen mindenki azt várja, hogy a lengyel klasszis mire lesz képes korábbi csapata, a Bayern München ellen. A rangadóra nem kell sokat várni, a bajorok szeptember 13-án, kedden látják vendégül a Barcelonát az Allianz Arénában – a Marca úgy fogalmazott, Lewandowski a Plzen ellen csupán bemelegített.

A MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHAT BŐVEBBEN!

BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
FC BARCELONA (spanyol)–VIKTORIA PLZEN (cseh) 5–1 (3–1)

Barcelona, Camp Nou. Vezette: Visser (belga)
BARCELONA: Ter Stegen – Sergi Roberto (Piqué, a szünetben), Christensen, Koundé, Jordi Alba – Kessié (Pablo Torre, 81.), F. de Jong, Pedri (Gavi, 75.) – O. Dembélé (Depay, 75.), Lewandowski, Ansu Fati (Ferran Torres, 66.). Vezetőedző: Xavi
PLZEN: Stanek – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka (Holík, 86.) – Kalvach, Bucha – Sykora (Pilar, 79.), Vlkanova (Cermák, 78.), Mosquera (Jirka, 79.) – Chory (Bassey, 66.). Vezetőedző: Michal Bílek
Gólszerző: Kessié (13.), Lewandowski (34., 45+3., 67.), Ferran Torres (71.), ill. Sykora (44.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik