BL: Danilo szerint hatalmas hibát követtek el az első gól után

Vágólapra másolva!
2022.03.17. 00:56
null
Az első félidőben jobban ment a Juvének (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a hazai döntetlen után a Villarreal 3–0-ra nyert a Juventus otthonában, és ezzel bejutott a legjobb nyolc csapat közé.

 

„Tudtuk, hogy nyerhetünk itt, holott egy nagyszerű csapat ellen játszunk egy csodás stadionban – értékelt higgadtan a győzelem után Gerard Moreno, a Villarreal támadója. – Kemény, nehéz mérkőzés volt, de miután előnybe kerültünk, már kényelmesebb volt a helyzetünk. Most is megmutattuk, hogy képesek vagyunk bárkivel felvenni a versenyt, képesek vagyunk a legmagasabb szinten is teljesíteni, bárki is legyen a pályán velünk szemben. Az előző büntetőmet elhibáztam, ám mindenki mögöttem állt, így tudtam, hogy ezt be fogom rúgni. Soha nem is volt ez kétséges!”

„A Juventus otthonában vagyunk, itt minden csapat alaposan megszenved a mérkőzéseken. Hihetetlenül jól védekeztünk, megérdemeljük a tapsot, nagyon örülünk, hogy nem estünk ki” – mondta a tévékamerák előtt Gerónimo Rulli, a Villarreal kapusa.

Pau Torres döntötte el gyakorlatilag a mérkőzést, a második gól után feladta már a Juventus. „Ez volt a tervünk erre a találkozóra, hogy kifárasztjuk őket. Sok jó játékosunk ült a kispadon, Gerard Moreno megváltoztatta a mérkőzés képét, amikor beállt, mert ő egy igazi topjátékos. Álmunkban sem gondoltuk, hogy továbbjutunk, ha nem szerzünk gólt, és tudtuk azt is, hogy lesznek helyzetei a Juventusnak. Rulli remekül védett, és volt egy kis szerencséje is, de ez is kell a sikerhez.”

„Nehéz szavakba önteni azt az érzést, hogy a Villarreal bejutott a legjobb nyolc csapat közé a BL-ben. Sokat jelent ez a szurkolóknak és a klubnak is. Élvezzük a pillanatot, és várjuk a sorsolást! Egy ilyen mérkőzést a kis hibák döntenek el, most is így történt” – mondta a rutinos Raúl Albiol, aki az első BL-mérkőzését 2002-ben vívta.

„Megvolt a tervünk erre a mérkőzésre. Tudtuk, lesznek forró pillanatok a kapunk előtt, de vártuk a megfelelő, ám nem túl korai pillanatot, amikor Gerard Moreno pályára léphet. De ma megmutatta, hogy tényleg visszatért! Azt is tudtuk, hogy jól kell védenie a kapusunknak, és türelemmel kell várnunk az adódó lehetőségekre. A Juventus sokkal veszélyesebb volt az első félidőben, a szünet után kiegyensúlyozottá vált a mérkőzés” – nyilatkozta Unai Emery, a Villarreal mestere, aki korábban sem a Valenciával, sem a PSG-vel nem tudott párharcot nyerni a BL-ben.

„Úgy gondolom, hetvenöt percig jól játszott a csapatom – kezdte Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője. – A második félidőben a Villarreal teljesen behátrált a tizenhatosa környékére, de amikor akadt egy lehetősége a gólszerzésre, akkor betalált. A futball már csak ilyen, egyetlen pillanat megváltoztat egy egész mérkőzést. Az első félidőben voltak helyzeteink, a másodikban már kevesebb, mert a Villarreal akkor tizenegy emberrel védekezett, egyértelműen a hosszabbításra játszva. Aztán a gól mindent megváltoztatott. A Villarreal tapasztalt csapat, kihozta magából a maximumot, mi pedig nagyon naivan játszottunk, és összehoztunk egy tizenegyest. Sajnálom, hogy ez lett az eredmény, mert voltak helyzeteink, és voltak helyzeteink az első mérkőzésen is. Nem tudok sok mindent mondani majd a játékosaimnak – csak folytatniuk kell a megkezdett munkát.”

„Néha ilyen a futball, jók voltunk a szünet előtt, de nem értékesítettük a ziccereinket. A második félidőben megpróbáltuk sokkal gyorsabban járatni a labdát, azonban lezártak előlünk minden teret, és kihasználták a kontralehetőségeket. Rossz érzés, de vannak olyan találkozók, amelyeket pici kis momentumok döntenek el” – csatlakozott mestere véleményéhez Juan Cuadrado, a Juventus játékosa.

„Nehéz egy háromgólos vereség után bármit is mondani. Ahhoz, hogy megnyerjük az ilyen mérkőzéseket, sokkal jobb arányban kell értékesítenünk a helyzeteinket. Az első góljuk után hibáztunk, pedig volt még időnk egyenlíteni, és hosszabbításra menteni a mérkőzést, de mindannyian elkezdtünk támadni, ők meg kihasználták ezt. Elnézést kérek a szurkolóktól, nekünk pedig keményen kell dolgoznunk tovább” – mondta a hazaiak védője, Danilo.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
JUVENTUS (olasz)–VILLARREAL (spanyol) 0–3 (0–0)

Torino, Allianz Stadion, 30 385 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
JUVENTUS: Szczesny – Danilo, Rugani (Dybala, 79.), De Ligt, De Sciglio – Cuadrado, Locatelli (Bernardeschi, 83.), Arthur, Rabiot – Morata (Kean, 85.), Vlahovics. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
VILLARREAL: Rulli – Aurier, Albiol, Pau Torres, Estupinán – Pino (Chukwueze, 65.), Parejo (Pedraza, 86.), Capoue, Manu Trigueros (Coquelin, 64.) – Lo Celso (Gerard Moreno, 74.), Danjuma. Vezetőedző: Unai Emery
Gólszerző: Gerard Moreno (78. – 11-esből), Pau Torres (85.), Danjuma (90+1. – 11-esből)

Továbbjutott: a Villarreal, 4–1-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik