BL, D-csoport: az Arsenal simán nyert, de a Dortmund megelőzte

Vágólapra másolva!
2014.12.09. 22:38
null
Aaron Ramsey második góljáról még sokáig fognak beszélni (Fotó: Action Images)
Az Arsenal idegenben 4–1-re kiütötte a Galatasarayt a Bajnokok Ligája D-csoportjának hatodik fordulójában, de rosszabb gólkülönbsége miatt csak a kvartett második helyén végzett a Borussia Dortmund mögött, amely hazai pályán nem bírt az Anderlechttel. Nem túlzás kijelenteni, az „ágyúsoknál” Aaron Ramsey Puskás-díjra esélyes gólt szerzett.

GALATASARAY–ARSENAL

Az alapemberek sorát, így Theo Walcottot, Mikel Artetát, Nacho Monrealt, Mesut Özilt, Jack Wilshere-t, Alexis Sánchezt, Danny Welbecket, Kieran Gibbst és Laurent Koscielnyt is nélkülöző Arsenalban Lukas Podolski a kezdőcsapatban kapott helyet, ami garancia volt a gólra, a német támadó ugyanis az előző három BL-meccsén beköszönt, amikor Arsene Wenger a kezdő tizenegybe jelölte. És csodák csodájára az „ágyúsok" a harmadik percben meg is szerezték a vezetést Podolski bombájával, aki a leshatárról kilépve, Aaron Ramsey átadása után tíz méterről kíméletlenül kilőtte a jobb felső sarkot (0–1).

Az Arsenal nem szerette volna, ha sokáig veszélyben forog a győzelme, ennek érdekében nyolc perccel később megduplázta az előnyét. Podolski vitatható körülmények között történő labdaszerzése után Alex Oxlade-Chamberlain hozta játékba Ramseyt, aki kissé kisodródva ballal a bal alsóba gurított mintegy nyolc méterről (0–2). Angol csapat 2–0-s előnyről még nem kapott ki a Bajnokok Ligájában, tehát ezek után már végképp nem volt érdemes a törökök sikerére fogadni.

A találkozó legszebb jelenetére azonban még várni kellett – egészen a 29. percig. Ekkor a szöglet után kifejelt labdát Ramsey körülbelül 35 méterről ballal irgalmatlan erővel ragasztotta a jobb felső sarokba (0–3). Hamit Altintop és Miroslav Stoch hasonló gólért Puskás-díjat kapott, benne van a pakliban, hogy 2015-ben a walesi középpályást is jelölik a díjra.

A walesi középpályást, akit a szünetben Ainsley Maitland-Niles váltott. Az Arsenalban most bemutatkozó ifjú futballista a maga 17 évével és 102 napjával – Wilshere után – a második legfiatalabb újonca a londoniaknak a BL-ben.

A Galatasaray a hajrában Wesley Sneijder szabadrúgásból elért bombagóljával ugyan kozmetikázott az eredményen (1–3), de az utolsó szó Podolskié volt, aki Yaya Sanogo passza után a 92. percben beállította a végeredményt (1–4). Az Arsenal hiába ütötte ki saját közönsége előtt a csoportkört győzelem nélkül befejező isztambuli együttest, rosszabb gólkülönbsége miatt a Borussia Dortmund mögött zárt, és csoportelsővel találkozik a legjobb tizenhat között.

Galatasaray–Arsenal 1–4

BORUSSIA DORTMUND–ANDERLECHT

Megint Mitchell Langerak nevével kezdődött a BVB összeállítása. Jürgen Klopp vezetőedző hétfői sajtótájékoztatóján még nem akarta elárulni, hogy az ausztrál kapusnak vagy Roman Weidenfellernek szavaz-e bizalmat, végül kiderült, hogy előbbi játékos mellett tette le a voksát.

A gól nélküli első félidő után a májusi Német Kupa-döntőt követően először a kezdőcsapatban helyet kapó Nuri Sahin tálalt jó ütemben Ciro Immobile elé, aki precízen a bal alsóba tekert a kővé dermedt Silvio Proto mellett (1–0). Az olasz válogatott csatár beírta magát a történelemkönyvekbe, hiszen a Bajnokok Ligája történetének 6666. gólját szerezte.

Győzelmet azonban nem ért a találat, mert a belgák a hajrában Alekszandar Mitrovics fejesével pontot mentettek. A szerb támadó Anthony Vanden Borre tökéletes beadása után közelről bólintott a tehetetlen Langerak kapujába (1–1).

Bár a győzelmet nem sikerült begyűjtenie, a Dortmund nem lehet csalódott, hiszen csoportelsőként várhatja a nyolcaddöntő hétfői sorsolását.

Dortmund–Anderlecht 1–1

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ

Galatasaray (török)–Arsenal (angol) 1–4 (Sneijder 89., ill. Podolski 3., 92., Ramsey 11., 29.)
Borussia Dortmund (német)–Anderlecht (belga) 1–1 (Immobile 58., ill. Mitrovics 84.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Borussia Dortmund 6 4 1 1 14–4 +10 13
2. Arsenal 6 4 1 1 15–8 +7 13
3. Anderlecht 6 1 3 2 8–10 –2 6
4. Galatasaray 6 0 1 5 4–19 –15 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik