BL: Csakis én hittem korábban a győzelmünkben - Allegri

Vágólapra másolva!
2013.02.20. 23:35
Szerda este a Milan a Barcelonát fogadta a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharc első mérkőzésén, és az olaszok kétgólos előnyt harcoltak ki maguknak a visszavágóra. A Milan mestere elárulta: korábban senki sem hitte el neki, hogy győzhetnek a katalánok ellen.

„Hatalmas mérkőzést játszottunk, senki sem hitte volna, hogy nyerünk, csak én mondtam ezt korábban egyes-egyedül – mondta a mérkőzés végén Massimiliano Allegri, a Milan edzője. – Tudtuk, hogy a Barca a labdabirtoklás szerelmese, de sohasem veszítettük el taktikai tartásunkat, zártságunkat, nem féltünk akkor sem tőlük, amikor ők támadtak többet. Az első félidőben akadtak gondjaink, amikor erősebbek voltak a széleken. Védelmünk remekelt, elöl pedig 5-6 olyan helyzetünk is akadt, amikor csak az utolsó passzt rontottuk el. Az első gólnál volt egy kis szerencsénk, de a sikert megérdemeltük ezen az estén, a klubbal és elnökünkkel együtt. Most már az Inter elleni derbire koncentrálunk, ez fontos teszt lesz számunkra. Három nap áll rendelkezésünkre, hogy feltöltsük az elemeket. A Barcelona elleni visszavágó kemény dió lesz, meg kell próbálnunk ott is gólt lőni, és egy kicsit élesebbnek kell lennünk. Jó lett volna még egy gólt vágni ma, de lehet, ez már túlzás lett volna... Lionel Messit levettük a pályáról, kapusunk alig ért a labdához. Nem jutottunk még tovább, de sokkal jobban él a remény, mint korábban. Nem várok majd akkor sem mást a Barcától, mint amit most nyújtott, játékosait távol kell tartanunk a tizenhatosunktól. Ma ez sikerült, nem is volt kapura lövésük."Massimiliano Allegri, a Milan edzője. – Tudtuk, hogy a Barca a labdabirtoklás szerelmese, de sohasem veszítettük el taktikai tartásunkat, zártságunkat, nem féltünk akkor sem tőlük, amikor ők támadtak többet. Az első félidőben akadtak gondjaink, amikor erősebbek voltak a széleken. Védelmünk remekelt, elöl pedig 5-6 olyan helyzetünk is akadt, amikor csak az utolsó passzt rontottuk el. Az első gólnál volt egy kis szerencsénk, de a sikert megérdemeltük ezen az estén, a klubbal és elnökünkkel együtt. Most már az Inter elleni derbire koncentrálunk, ez fontos teszt lesz számunkra. Három nap áll rendelkezésünkre, hogy feltöltsük az elemeket. A Barcelona elleni visszavágó kemény dió lesz, meg kell próbálnunk ott is gólt lőni, és egy kicsit élesebbnek kell lennünk. Jó lett volna még egy gólt vágni ma, de lehet, ez már túlzás lett volna... Lionel Messit levettük a pályáról, kapusunk alig ért a labdához. Nem jutottunk még tovább, de sokkal jobban él a remény, mint korábban. Nem várok majd akkor sem mást a Barcától, mint amit most nyújtott, játékosait távol kell tartanunk a tizenhatosunktól. Ma ez sikerült, nem is volt kapura lövésük."

„Csapatként játszottunk, hallgattunk edzőnkre, aki fantasztikus munkát végzett, mielőtt kiküldött minket a pályára – nyilatkozta okosan a második gólt szerző Sulley Muntari. – Fegyelmezetten, szorosan védekeztünk, nem leptek meg minket. A Camp Nouban nem lesz könnyű dolgunk, ez így lenne még akkor is, ha most öt góllal nyertünk volna."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik