BL: csak pozitívan! Simeonéék új álmok álmodói lettek

Vágólapra másolva!
2017.12.05. 23:24
null
Diego Simeone immár az Európa-ligára koncentrál (Fotó: AFP)
Az Európa-ligában folytatja a közelmúltban két Bajnokok Ligája-döntőt is játszó Atlético Madrid, amelynek a továbbjutásért nyerni kellett volna a Chelsea otthonában, de csak döntetlenre végzett. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Csak egy mérkőzést veszítettünk el a csoportkörben, azt is a kilencvenharmadik percben – mérgelődött a vendégmester Diego Simeone. – A bizonyítványt majd az idény végén osztják ki, most új kihívások előtt állunk az Európa-ligában, új álmok álmodói leszünk. Nem hibáztunk, apróságok rakódtak össze egymásra, ezért estünk ki; ma is minden beleadtak játékosaim, harcoltak az utolsó percig. Remekül vagyok, motiválnom kell majd a játékosaimat az El-ben, de igaz ez egy felkészülési mérkőzésre, egy bajnokira és ez hazai kupameccsre is, bár amikor magadra húzod az Atlético mezét, akkor nincs is szükséged külön motiválásra. Új kihívás előtt állunk, a negatívumokból kell erőt merítenünk, ezeket pozitívumokká kell átalakítanunk.”

„Győzni akartunk, és ezzel a csoport élén végezni, de túl sok helyzetet hagytunk ki ahhoz, hogy megnyerhessük a találkozót” – értékelt röviden a Chelsea-kapus,Thibaut Courtois.

„A végén nem úgy játszottunk, ahogyan szerettünk volna, nem is nyerünk. Nem vagyunk boldogok, de fel kell emelnünk a fejünket, és a következő mérkőzéseken a legjobb formánkat kell mutatnunk. Mindig nyerni akarunk, bármilyen sorozatról is beszéljünk, így lesz ez a továbbiakban is. Nem is tudom, miért estünk ki… Rómában pechesek voltunk, a Chelsea ellen odahaza a kései gól miatt szintén. Azt mindenki tudja, hogy nyernünk kellett volna a Qarabag ellen, de ilyen szinten senkit sem könnyű megverni. A Romát legyőztük odahaza, de ekkor már késő volt, aztán a csoda elmaradt” – vázolta fel a kiesés történetét Courtois kollégája, Jan Oblak.

„Nagyon is megérdemeltük ma a győzelmet, fantasztikus helyzeteink voltak. Hogyan is történhetett meg, hogy nem nyertünk? Győzhettünk volna. Minden kapott gólnál ki lehet jelölni a felelősöket, de ma összességében jól teljesítettünk. Oblak fantasztikus napot fogott ki, elképesztő mérkőzése volt” így a mérkőzés után Gary Cahill.

„Oblak zseniális volt! A csoport élén is végezhettünk volna, de az Atlético nagyon erős, ezért nem bánkódunk. Hogy kit kapunk majd? Nem problémázunk ezen, mi vagyunk a Chelsea, tudjuk, hogy a PSG és a Barcelona nagyon jó, de mi is topcsapat vagyunk, bárkit megverhetünk” – szerénykedett a találkozó után Eden Hazard.

„Megpróbáltunk a szokásos stílusunkban futballozni, és nyerni. Az első félidőben be akartuk szorítani őket a térfelükre, és volt is sok helyzetünk, aztán kaptunk egy gólt szöglet után – elemzett a Chelsea olasz menedzsere, Antonio Conte. – Ha így játszunk és ennyi helyzetünk van, akkor nem lehetünk elégedetlenek, ellenfelünk ellenben nem lehetett boldog, hogy éppen ellenünk szerepel… Jó mérkőzést vívtunk egymással, megérdemeltük volna a győzelmet, sok helyzetünk volt, néhány ziccer is közte. Oblak csapata legjobbja volt, de azért lehettünk volna pontosabbak. Egygólos hátrányból is nyerni akartunk, végül is továbbjutottunk egy nagyon nehéz csoportból, ezt értékelni kell. Az Atlético a közelmúltban fantasztikusan játszott a BL-ben, de ebben a kupában a legjobbak ellen kell szerepelni. Kaphatjuk a következő körben a PSG-t, a Barcelonát vagy a Besiktast is, készen kell állnod! Ez fantasztikus sorozat, a lehető legjobb, itt tényleg mindenre fel kell készülnie az embernek.”

Conte később hozzátette, hogy senkinek sem lesz könnyű falat a Chelsea, és emlékeztetett az Európa-bajnokságra, amikor is az olasz válogatottal a csoport élén végzett, ezzel a spanyolok, majd a németek jutottak nekik, és ha utóbbiakat megverik, akkor meg a franciák jöttek volna…

„Néha nem is fontos az elsőség” – szögezte le Conte.

A MÉRKŐZÉSEKRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
C-CSOPORT
Chelsea (angol)–Atlético Madrid 1–1
(Szavics 75. – öngól, ill. Saúl Níguez 56.)
AS Roma (olasz)–Qarabag (azeri) 1–0 (D. Perotti 53.)

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Roma 6 3 2 1 9– 6 +3 11
2. Chelsea 6 3 2 1 16– 8 +8 11
3. Atlético Madrid 6 1 4 1 5– 4 +1 7
4. Qarabag 6 2 4 2–14 –12 2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik