BL: CR és Haaland lehet az esti párharcok kulcsszereplője

Vágólapra másolva!
2021.03.09. 12:27
null
A dortmundiak jó eséllyel este is ünnepelhetnek (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első visszavágóin a Juventus 2–1-es hátrányból hazai pályán küzd meg a továbbjutásért az FC Portóval, míg a Borussia Dortmund kényelmes, 3–2-es előnyből várhatja a Sevilla elleni meccset. Beharangozó.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első meccseinek egyik legnagyobb meglepetését az FC Porto szállította, amely 2–1-re legyőzte a Juventust, így előnyből várhatja a kedd esti visszavágót Torinóban. És éppen ez lehet a legnagyobb gond a portugáloknak, mivel a BL kieséses szakaszában eddig csupán egy alkalommal tudtak idegenben nyerni – s az sem éppen tegnap volt, igaz, akkor, 2004-ben meg is nyerte a sorozatot a portói csapat.

Sérgio Conceicao vezetőedzőt a továbbjutás kiharcolásában valamelyest támogatja, hogy messze nem kell annyi sérült játékos miatt felbolygatni csapata összeállítását, mint a Juventust irányító Andrea Pirlónak, egyedül Pepe játéka kérdéses.

„Mindent megteszünk a továbbjutás kiharcolása érdekében. Úgy érzem, lelkiismeretesen, a legjobb tudásunk szerint készültünk fel a mérkőzésre, hogy pozitív kimenetellel zárjuk a találkozót, ami egy olyan nagy klub számára, mint a Porto, csak a győzelem lehet” – szögezte le Sérgio Conceicao azt, hogy csapata számára ugyan a döntetlen is továbbjutást ér, ám előzetesen nem feltétlenül elégedne meg az iksszel.

Ami Andrea Pirlót és a Juventus sérültjeit illeti: Chiellini, Dybala, valamint Bentancur szolgálataira nem számíthat Pirlo, és De Ligt szereplése sem vehető biztosra. Ezzel ellentétben a torinóiak portugál csillaga, Cristiano Ronaldo játékához nem férhet kétség.

„Már a múlt héten megbeszéltem Cristianóval, hogy a hétvégi bajnokit kihagyja, hogy a ma esti meccsre minél inkább kipihent lehessen. A továbbjutás kérdését nyíltnak gondolom, nagyon fontos lesz, hogy okosan menedzseljük a mérkőzést, és az is biztos, hogy sok türelemre és technikás játékra lesz szükségünk a győzelemhez. A Porto nagyon jól összerakott csapat, szóval nem lesz egyszerű a feladatunk” – fogalmazott Andrea Pirlo.

A másik keddi mérkőzésen a Borussia Dortmund fogadja a Sevillát, mégpedig kényelmes helyzetből, miután Spanyolországban 3–2-es győzelmet aratott. A hétvégi „főpróba” egyik oldalon sem sikerült túl meggyőzően: a Dortmund szombaton 4–2-re kikapott a Bayern vendégeként, ráadásul úgy, hogy kilenc perc után már 2–0-ra vezetett, míg a Sevilla a hétvégi spanyol bajnoki forduló legnagyobb meglepetését hozta azzal, hogy 2–1-re kikapott az Elche otthonában. Utóbbi vereségre magyarázat lehet talán, hogy a spanyolok inkább a BL-meccset tartották már szem előtt, ezért felforgatott kezdővel álltak ki a bajnokira.

A Dortmundnál a Bayern ellen duplázó Erling Haalandot a 60. percben le kellett cserélni, s ugyan szó volt róla korábban, hogy esetleg nem játszhat kedd este, ám miután a hétfői edzésen teljes értékű munkát végzett, pályára lépése biztosra vehető. Jadon Sancho viszont combizomsérülése miatt hetekre kidőlt, s nem tudni, mikor térhet vissza.

„Egészen másféle intenzitással futballozó Sevillára készülünk, mint amilyen ellen az első meccsen játszottunk. Személy szerint nagyon jó teljesítményt várok ellenfelünktől, még akkor is, ha ez az elmúlt időkben nem mindig jött ki belőlük” – fogalmazott Edin Terzic, a BVB megbízott vezetőedzője.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
21.00:
Juventus (olasz)–FC Porto (portugál) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzés eredménye: 1–2
21.00: Borussia Dortmund (német)–Sevilla (spanyol) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzés eredménye: 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik