BL: Contét lenyűgözte a Celtic – stadionja

Vágólapra másolva!
2013.02.12. 23:45
Fél lábbal továbbjutott a Juventus a skót Celtic ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, hiszen az olaszok Skóciában három góllal nyertek. A vendégek vezéregyéniségeit inkább a stadion, mint a hazai játékosok nyűgözték le.

„Ritkán találkozni ilyen atmoszférájú stadionnal, játékosként sok helyen jártam már, de ilyet ritkán látni – ámuldozott a Juventus mestere, Antonio Conte. – Nagyon fontos győzelmet arattunk. A kezdés után a Celtic játékosai maximális gázzal hajtottak, de kiálltuk a próbát. Amikor csökkent a tempó, gólt lőttünk, majd több veszélyes helyzetet teremtettünk. Nem volt könnyű, már csak a hangzavar miatt sem, mert játékosaimmal például nem tudtam kommunikálni. A szögleteknél úgy éreztem, mintha az egész stadion lejönne a kapu elé. Megérdemeltük a sikert, Glasgowban nagyszerű eredmény a győzelem. Alessandro Matri szépen előkészítette a második gólt, edzéseken sokat gyakoroltuk ezt. Alessandro keményen dolgozik, hogy minél jobban részt vegyen az összjátékban. A szünetben mondtam a fiúknak, előrébb védekezzünk, mert nagyon hátravonultunk, és ez veszélyes, Arturo Vidal és Claudio Marchisio ezért ment feljebb. Ez döntő momentum volt. A szögleteknél nagyon oda kellett figyelni, a skótok góljaik negyven százalékát kornerből vagy szabadrúgásból szerzik. Csak egyszer fejelték le védőinket, de megúsztuk. Azt hiszem, megleptük a skótokat, nem ezt várták tőlünk sem védekezésben, sem támadásban, és többet birtokoltuk náluk a labdát. Pedig a Celtic kulcsemberei pihentek a hétvégén, mi pedig a Fiorentinával találkoztunk.”Antonio Conte. – Nagyon fontos győzelmet arattunk. A kezdés után a Celtic játékosai maximális gázzal hajtottak, de kiálltuk a próbát. Amikor csökkent a tempó, gólt lőttünk, majd több veszélyes helyzetet teremtettünk. Nem volt könnyű, már csak a hangzavar miatt sem, mert játékosaimmal például nem tudtam kommunikálni. A szögleteknél úgy éreztem, mintha az egész stadion lejönne a kapu elé. Megérdemeltük a sikert, Glasgowban nagyszerű eredmény a győzelem. Alessandro Matri szépen előkészítette a második gólt, edzéseken sokat gyakoroltuk ezt. Alessandro keményen dolgozik, hogy minél jobban részt vegyen az összjátékban. A szünetben mondtam a fiúknak, előrébb védekezzünk, mert nagyon hátravonultunk, és ez veszélyes, Arturo Vidal és Claudio Marchisio ezért ment feljebb. Ez döntő momentum volt. A szögleteknél nagyon oda kellett figyelni, a skótok góljaik negyven százalékát kornerből vagy szabadrúgásból szerzik. Csak egyszer fejelték le védőinket, de megúsztuk. Azt hiszem, megleptük a skótokat, nem ezt várták tőlünk sem védekezésben, sem támadásban, és többet birtokoltuk náluk a labdát. Pedig a Celtic kulcsemberei pihentek a hétvégén, mi pedig a Fiorentinával találkoztunk.”

„Nagy eredmény ez a győzelem ebben a félelmetes hírű stadionban, remek teljesítményt nyújtottunk – így az olasz győzelem egyik kulcsfigurája, Claudio Marchisio. – Azért jöttünk ide, hogy egy góllal nyerjünk úgy, hogy mi egyet sem kapunk, szóval nagyon örülünk a háromgólos sikernek. Ennek ellenére sem mehetünk biztosra a visszavágón, ugyanolyan határozottan kell futballoznunk, mint ma. Felkészültünk a skótokból taktikailag, de fizikailag is felvettük velük a versenyt. A siker csakis saját magunknak jelzés, jelzés arról, hogy sokra vagyunk hivatva a BL-ben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik