BL: Buffon nem hitte volna, hogy 12 évet kell várnia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 23:05
null
Egy veterán és egy „Öreg Hölgy” nagy napja: Buffon és a Juventus visszatért a BL-elitbe (Fotó: AFP)
Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgócsapatának kapusa 2003-ban nem hitte volna, hogy 12 évet kell arra várnia, hogy újra elődöntőt játszhasson a Bajnokok Ligájában.

A Juventus a hazai pályán aratott 1–0-s győzelme után a Monaco otthonában 0–0-s döntetlent játszott a negyeddöntő visszavágóján. A torinói csapat 2003 után jutott be ismét a BL elődöntőjébe, akkor tizenegyesekkel kapott ki a fináléban a Milantól, a kapujában Buffonnal.

„Azt hittem, kevesebbet kell erre várnom, amikor tizenkét évvel ezelőtt a sorozat ezen szakaszában jártunk, de az utunk nehézségeit nézve most még inkább örülhetünk ennek az eredménynek – nyilatkozta a Sport Mediasetnek Buffon, aki a legutóbbi három BL-meccsén nem kapott gólt. – Persze, tudjuk, hogy még semmit sem értünk el. Mindenáron tovább akartunk jutni. Tisztában voltunk azzal, milyen nagy lehetőség kapujában állunk, és tizenkét év után újra dicsőséget akartunk szerezni a Juvénak. Jóval feszültebb volt ez a mérkőzés, mint a dortmundi, tudtuk, hogy a Monaco ellen nehezebb játszani, és sovány előnnyel érkeztünk ide, így minden hibáért kétszer akkora árat fizettünk volna.”

A Juventust irányító Massimiliano Allegri elárulta, hogy többek között Carlos Tévez is igen rossz állapotban várta a mérkőzést, ezért döntött a 4–3–1–2-es felállás helyett a 3–5–2-es mellett.

„Azért választottam ezt a hadrendet, mert láttam a játékosaimat az utóbbi napok edzésein – mondta a Juve edzője. – Tévez játéka még két órával a meccs előtt is kérdéses volt, mivel a játékos két napja folyamatosan hányt. Vidal lázas volt, míg Pirlo két találkozón játszott egymás után két hónapos kihagyást követően. Figyelembe kellett vennem, hogy kiket cserélhetek be, ha esetleg hátrányba kerülünk, és a játékosok helyzetét tekintve szerintem ez volt a legjobb választás. Tudtam, hogy ez a játékunk rovására mehet, de ma este csak az volt a célunk, hogy bejussunk az elődöntőbe. Lehet, hogy nem játszottunk látványosan, ám a Monaco ellen nem könnyű, és sok technikai hibát követtünk el. A védekezésünk szerintem jól működött, nem sok lehetőséget adtunk nekik, és végül is az eredmény számít, nem az, hogy milyen teljesítménnyel értük el.”

Ajmen Abdennur, a Monaco védője a futball igazságtalanságáról beszélt kiesésük után.

„Jól védekeztünk, és győzelmet érdemeltünk volna, de egy gólt mindenképp – mondta a tunéziai játékos a BeIn Sportsnak. – Ma olyan Monacót láttam a pályán, amely jobb volt a Juventusnál, és nyernie kellett volna. Ilyen a futball, néha akkor is elbuksz, ha jobban játszol. Tovább kell lépnünk és a bajnokságra koncentrálnunk, hogy odaérjünk a dobogóra.”

„Csalódottan, de büszkén távozunk, a párharc során a Monaco egyszer sem volt alárendelt szerepben. Megmutattuk egész Európának, hogy csapatként és egyénileg milyen erényekkel rendelkezünk. A kiváló BL-menetelés után meg kell változtatnunk a fókuszunkat, és arra kell koncentráljunk, hogy ismét elérjük az európai kupaszereplésre jogosító helyezéseket a bajnokságban. Méltón képviseltük Monacót és Franciaországot – most itt az ideje, hogy testileg-lelkileg kipihenjük magunkat” – summázott röviden a Monaco vezetőedzője, Leonardo Jardim.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

MONACO–JUVENTUS 0–0
Monte-Carlo, 16 889 néző. Vezette: Collum (skót)
MONACO: Subasic – Fabinho, Raggi, Abdennur, Kurzawa – Moutinho, Kondogbia, Toulalan (Berbatov, 46.) – Bernardo Silva, Martial (Germain, 76.), Carrasco (M. Carvalho, 87.). Vezetőedző: Leonardo Jardim
JUVENTUS: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal (Pereyra, 77.), Pirlo, Marchisio, Evra (Padoin, 90.) – Tévez, Morata (Llorente, 69.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Továbbjutott: a Juventus, 1–0-val

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik