Lahm a védelemben, C. Ronaldo és Bale is a kezdőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.29. 09:56
A labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este a Bayern München az 1–0-ra elveszített első mérkőzés után az Allianz Arenában fogadja a tizedik BL-elsőségéért hajtó Real Madridot. Kövesse a nap eseményeit folyamatosan frissülő, élő felvezetőnk segítségével!

19.45: Egy óra maradt a kezdésig, élő felvezetésünket pedig ezennel lezárjuk. Tudósításunk azonban hamarosan kezdődik, tartsanak velünk!


BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–REAL MADRID (spanyol)

München, Allianz Arena. (Tv: Sport 1 – élőben az NSO-n) Vezeti: Proenca (portugál)
A KEZDŐCSAPATOK
BAYERN:
Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Kroos, Schweinsteiger – Robben, Müller, Ribéry – Mandzukic
Kispad:
Raeder (kapus), J. Martínez, Van Buyten, Rafinha, Pizarro, Götze, Höjbjerg
REAL: Casillas – Carvajal, Pepe, S. Ramos, Coentrao – Modric, Alonso, Di María – Bale Benzema, C. Ronaldo.
Kispad: D. López (kapus), Varane, Marcelo, Casemiro, Morata, Isco, Illarramendi

19.00: A Die Welt német lap szerint csak a Bajnokok Ligája számít, a legrangosabb európai kupasorozat sokkal fontosabb az összes többinél. A Die Welt hozzáteszi: a Bayern München már nem a világ legjobb csapata.

18.35: ÍGY HANGOLNAK A MÜNCHENI SZURKOLÓK AZ ESTI MÉRKŐZÉSRE

18.20: DECO SZERINT VAN ESÉLYE A CHELSEA-NEK – „Nagy dolog lenne José Mourinhónak, ha bejutna a Chelsea a döntőbe anélkül, hogy a csatárok gólt szereznek. A Chelsea egységes csapat, az edző személye pedig sokat nyom a latban. Elég jó a Chelsea ahhoz, hogy bejusson a fináléba” – mondta a Metrónak Deco, a Chelsea korábbi középpályása.

18.05: LONDONI METRÓSZTRÁJK – Kellemetlen közjáték zavarhatja meg a Chelsea–Atlético Madrid találkozót, mert a múlt hetihez hasonlóan ismét kétnapos sztrájkra készülnek – keddtől csütörtökig – a londoni metrósok. A 42 ezer néző közül 2500 lesz madridi szimpatizáns, helyismeret hiányában ők különösen nehezen tudnak majd közlekedni. A stadionhoz legközelebbi metróvonalon minimális szolgáltatás lesz, óránként öt szerelvény. Alternatív megoldás lehet a 45 percnyi sétára lévő vonatállomás, amellyel elérhető a központ, illetve a 15 percre lévő külvárosi metró, amelynek viszont sem a szerelvényeit, sem az állomását nem ilyen nagyságú tömeghez tervezték, így vélhetően ideiglenesen lezárják, vagy csak szakaszosan lehet majd használni. A metró alkalmazottainak nem tetszik, hogy a közlekedési vállalat 260 jegypénztárt akar bezárni, amellyel 950 munkahely szűnne meg.

18.00: Újabb Real Madrid-szurkolók pózoltak München utcáin, a spanyol klub pedig nem volt rest megosztani ezt Twitterén.

17.45: AZ ALLIANZ ARENA MÁR KÉSZEN ÁLL – Az európai szövetség (UEFA) helyszíni riportere három órával a kezdés előtt posztolt egy képet az Allianz Arenáról, mely már várja a csapatokat. A nap süt, a gyep szép, minden adott egy kiváló összecsapáshoz.

17.35: „Ha csak az atmoszférára gondolok, ez lesz a legnagyobb meccsem, mióta a Real Madridnál vagyok – mondta a Max horvát napilapnak Luka Modric. – Az első mérkőzés után sokáig nem tudtam aludni, annyira izgatott voltam. Az 1–0 nem rossz eredmény, de Münchenben nagyon nehéz dolgunk lesz. Hiszek benne, hogy készen állunk, meg tudjuk szerezni a 10. BEK/BL-trófeánkat.”

17.20: LESZÜNK MÉG MI BAJBAN – Véli Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője. „Egy nagyon erős csapattal játszunk. Láthatták, hogy egy felforgatott kezdővel is legyőzték a Liverpoolt, mely vezeti a bajnokságot. Nem lesz könnyű dolgunk” – mondta a spanyol csapat trénere a Chelsea elleni visszavágóval kapcsolatban.

17.00: NA KI A KIRÁLY? – Az Abendzeitung szerkesztői a Photoshop használatában. A müncheni napilap alternatív címlappal jelentkezett a mai BL-elődöntő előtt, túl sok kommentárt inkább nem fűznénk az alkotáshoz. Vitassák meg önök!

16.40: MEGJÖTTEK A MADRIDIAK MÜNCHENBE – A Real Madrid hivatalos Twitter-oldalán közölt egy képet, melyen szurkolói már Münchenben feszítenek és láthatóan nagyon várják a találkozót, ami 20.45-kor kezdődik. Mi is.

16.30: EGY KIS STATISZTIKA – A Real Madrid legutóbbi 12 Bajnokok Ligája-mérkőzéséből 10-et megnyert, egy döntetlen mellett csak egyszer kapott ki. Szerencsét hoz a 13-as szám a blancóknak, vagy mehet a címvédésért a német csapat?

16.25: CECH ÉS TERRY IS JÁTSZHAT – Amint arról angol lapok beszámoltak, a korábbi hírekkel ellentétben vélhetően mindketten játékra alkalmas állapotban lesznek holnap, és pályára léphetnek. Részletek itt!

16.10: BOLTNAK IS TETSZETT A „CARDIFF EXPRESSZ” SEBESSÉGE – A világcsúcstartó, olimpiai bajnok sprinter, Usain Bolt szerint Gareth Bale sebessége fantasztikus, a Király-kupa döntőjében lőtt emlékezetes gólja is bizonyítja ezt. Az atléta szerint nagyon fontos a futballban a tempó, és Bale bárkit le tud hagyni.

15.53: BL-ELŐKÉSZÜLETEK MADRIDI SZEMMEL

15.39: EZ NEM KÉZILABDA – Stefan Effenberg nincs elájulva korábbi együttese teljesítményétől. A 2004-ben visszavonult, 35-szörös német válogatott középpályás Guardiolát és Ribéryt is elővette legutóbbi nyilatkozatában.

„A Bayern a meccseinek kilencven százalékát megnyeri, ez tény. A Bundesligában a labdabirtoklással megfélemlítik az ellenfeleiket, de ilyen magas szinten ez már nem jön be. A Manchester United, a Chelsea, vagy épp a Real Madrid játékosai máshogy védekeznek, ott nem működik ez a taktika. Ez nem kézilabda, nem lehet a tizenhatos előtt passzolgatni. Guardiola elérte a határait a taktikájával, ráadásul Ribéry sincs csúcsformában. Miattuk beszélhetünk krízisről" – mondta Effenberg a goal.com-nak.

15.21: NYOLCKARÚ CASILLAS SZÍNRE LÉP

Lecsap ma este is a Casillasopus? (Fotó: facebook.com/BolowSchumann)
Lecsap ma este is a Casillasopus? (Fotó: facebook.com/BolowSchumann)

15.09: PLETYKAROVAT – Luis Suárez a madridiak célkeresztjében. Nem újdonság, a blancók már az előző két átigazolási szezonban is le akartak csapni a Liverpool uruguayi gólvágójára, most azonban úgy tűnik, még komolyabb az elhatározás, és az angolok szerint akár 85 millió eurót is hajlandóak fizetni a „vörösöknek".

14.51: FÉLJETEK – Négy játékos is aggódhat. Mario Mandzukic, Sergio Ramos, Xabi Alonso és Asier Illarramendi is kihagyhatja a BL-döntőt, ha kedd este begyűjt egy sárgát.

14.34: TŰZOLTÓ MADRIDIAK – A másik oldal, így látják a spanyolok:

Real–Bayern egy képen – a spanyolok szemével (Fotó: marca.com)
Real–Bayern egy képen – a spanyolok szemével (Fotó: marca.com)

14.17: LEJÁTSZOTTÁK A BL-ELŐDÖNTŐT – A Bild munkatársai fejben lejátszották az esti BL-elődöntőt. A találkozó így fog kinézni a németek szerint:

Kezdőrúgás!
1–15. perc: Finom tapogatózás, laza passzjáték, helyzet sehol az első negyed órában.
19. perc:
München, baj van! Karim Benzemáé a meccs első lehetősége, nem a védelmen múlik, de a francia mellébombáz.
22–42. perc: Támadás! Elkezd nyomni a Bayern, és sorra jönnek a helyzetek is, kezdenek izzadni a madridi védők.
45. perc: Félidő.
46–58. perc: Teljes Bayern-fölény, a madridiak beparkolják a buszt a kapu elé.
77. perc: GÓL! Vezet a Bayern.Bastian Schweinsteiger bevágja. Logikusnak tűnik, az Arsenal ellen az 55., az MU ellen a 66. percben talált be a német középpályás, most csak a 77. perc jöhet.
88. perc: Madridi lehetőség a meccs eldöntésére. CR emelkedik a felhők fölé, és bólint. Manuel Neuer Superman-módra repül, és kipaskolja a labdát a sarokból.
89. perc: Vége, ott a második. Arjen Robben nem kegyelmez, ahogy a Dortmund ellen a 2013-as döntőben, most is bevágja ballal. Fináléban a Bayern.

Hihető? Más elképzelése van a meccs alakulásáról? Írja meg nekünk a kommentek között.

13.58: CUKISÁGRIADÓ – Cristiano Ronaldo Jr. és Ivano Modric, Luka Modric fia együtt lógtak a Santiago Bernabéu Stadionban.

Pici Modric és mini CR (Fotó: 101greatgoals.com)
Pici Modric és mini CR (Fotó: 101greatgoals.com)

13.38: TURAN MÁS – Arda Turanról, az Atlético török középpályásáról a napokban jelenik meg Spanyolországban egy könyv. Az „Arda Turan, el genio de Bayrampasa" című mű hátulján így írja le a játékost Juan Esteban Rodríguez Garrido:

„Vannak futballisták, akik a nagy gólokkal írják be magukat a történelemkönyvekbe. Vannak, akik a nagy mentésekkel. Van, aki attól lesz híres, hogy ügyesen csavarja a labdát. Van, akit a sprintjeiről ismer meg a világ. És van egy játékos, aki teljesen más. Aki miatt szerelembe esel a labdarúgással. Aki mindig a legszebb megoldást választja. Ő Arda Turan."

13.21: JUBILEUM – Századik alkalommal léphet pályára kedd este a Real Madrid mezében Luka Modric. A blancók drukkerei remélik, góllal ünnepli majd a nagy napot a horvát. A középpályás 99 meccsen egyébként 6-szor talált be, és 16 asszisztot osztott ki.

13.02: MI LESZ A SÉRÜLTEKKEL? – Bár korábban szinte biztosra vette mindenki, hogy a „kékek" sérültjei lemaradnak a BL-elődöntő visszavágójáról, a Chelsea hivatalos Twitter-oldalán most azt írta, hogy Petr Cech, John Terry, Eden Hazard és Samuel Eto'o is a csapattal edzett kedden.

Minden készen áll, Casillaséknak már csak bele kell bújni a szerelésbe (Fotó: uefa.com)
Minden készen áll, Casillaséknak már csak bele kell bújni a szerelésbe (Fotó: uefa.com)

12.43: A NÉMETEK MEGSZERETTÉK RIBÉRYT – A német média megkedvelte a bajorok francia szélsőjét, Franck Ribéryt – állítja a Andy James, az UEFA Münchenben tartózkodó riportere. Míg korábban többször is kikezdték a fontos mérkőzések előtt a szélsőt, most minden nagyobb német lap dicsőíti a franciát, akitől azt várják, hogy a csapatot vezetve a döntőbe küldje a Bayernt.

12.29: STATISZTIKAHALOM

• Cristiano Ronaldo 14 gólt szerzett a 2013–2014-es BL-idényben. Ha ma is megzörgeti a hálót a portugál, újabb rekordot dönt, eddig ugyanis José Altafini (14 gól a 1962–1963-as szezonban) és Lionel Messi (14 gól a 2011–2012-es szezonban) volt holtversenyben a legeredményesebb egy szezon alatt.

• Ancelotti még soha nem veszített a bajorok ellen. A mérleg 7 meccs, 5 győzelem, 2 döntetlen.

• A Real Madrid előző 12 BL-meccséből 10-et megnyert, egy ikszre végződött, egyet pedig elveszített (a Dortmund ellen, 0–2) a madridi alakulat.

• A Real Madrid még soha nem veszített el olyan BL-meccset, amelyen Karim Benzema betalált.

12.12: SZAVAZZUNK! Ideje leadni a voksokat, ön szerint ki megy tovább a lisszaboni döntőbe?

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut a BL-döntőbe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

11.51: ÚTON A MADRIDIAK – Felszállt az Atlético gépe, a csapat hamarosan megérkezik Londonba. A „matracosok” játékosai ki is használták a kínálkozó alkalmat, és gyorsan összeálltak egy repülős szelfire. Íme, a végeredmény.

Repülnek a „matracosok” (Fotó: twitter.com/atletienglish)
Repülnek a „matracosok” (Fotó: twitter.com/atletienglish)

11.37: BANÁNOZÁS – Nem maradhattak ki a buliból a Chelsea braziljai sem, Willian, Oscar és David Luiz közös erővel mond nemet a rasszizmusra, és igent a banánra.

11.18: PLETYKAROVAT – Spanyol és olasz sajtóhírek szerint a Real Madrid a nyáron hajlandó lenne a Juventus által hónapok óta figyelt Álvaro Moratát is „feláldozni”, hogy megszerezze a torinóiak francia középpályását, Paul Pogbát. Állítólag Zinedine Zidane már fel is vette a kapcsolatot honfitársával, akit biztosított, szívesen látnák a szurkolók és a játékosok is Madridban.

11.03: CSAVARD BE, MINT RAMOS – A királyiak már Németországban edzenek, Sergio Ramos pedig finoman már jelezte, felkészült az esti meccsre.

10.54: GÓL KELL AZ ATLÉTICÓNAK – Na persze ezzel nem mondtunk újat, egy azonban biztos, sok esélye nem marad a „matracosoknak”, ha a londoniak zörgetik meg először a hálót. José Mourinho edzői pályafutása alatt mindössze kilencszer (!) szenvedett vereséget, ha csapata 1–0-ra vezetett.

10.41: KI FÚJ? – Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) játékvezetői bizottsága Nicola Rizzolit, az előző BL-finálé sípmesterét jelölte ki a Chelsea–Atlético Madrid BL-elődöntőre. A Bayern-Real-összecsapáson a 2012-es döntő bírója, Pedro Proenca fúj.

10.27: EGY KIS KEDVCSINÁLÓ – A madridiak ezzel a videóval harangozták be a ma esti meccset. Hangoljuk Real-módra!


10.18: A KEZDŐK, VAGY VALAMI OLYASMI
– Megpróbáltunk belelátni az edzők fejébe, ön szerint így kezdenek majd a csapatok? Írja meg a kommentek között, ha kell, változtatunk!

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐK, VISSZAVÁGÓK
BAYERN MÜNCHEN (német)–REAL MADRID (spanyol)

München, Allianz Arena, kedd 20.45. V: Proenca (portugál), Tv: Sport1
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Bayern: Neuer – Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba – Martínez, Schweinsteiger – Robben, Th. Müller, Ribéry – Mandzukic. Vezetőedző: Pep Guardiola
Real: Casillas – Carvajal, Pepe, S. Ramos, Coentrao – Modric, Xabi Alonso, Di María – Bale, Benzema, C. Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

10.07: BALE VISSZATÉR – A hétvégi, Osasuna ellen 4–0-ra megnyert bajnokit kihagyó Gareth Bale kész visszatérni. A spanyol lapok szerint a walesi a reggeli edzés alapján már százszázalékos formában van, így nagy valószínűséggel este a kezdőben is helyet kap.

Egy lépésre Lisszabon (Fotó: uefa.com)
Egy lépésre Lisszabon (Fotó: uefa.com)

10.00: ROBBEN ISMERI A REAL ÁLMAIT –„Mindent tudok a Real Madrid BL-álmairól. Játszottam a blancóknál, pontosan tudom, mennyire szeretnék begyűjteni tizedszerre a legrangosabb európai kupát. Borzasztó nehéz meccs lesz, nem tudom megígérni, hogy nyerni fogunk” – értékelt a meccs előtt Robben.

9.54: GUARDIOLA OBAMÁTÓL TANULT – Pep Guardiola mielőtt átvette a Bayern München irányítását, az Egyesült Államokba ment nyaralni, ahol az álma valóra vált: Barack Obamával is találkozhatott. A Marca.com állítja, a spanyol mester az amerikai elnöktől tanultakat és az NBA-ben látottakat is felhasználja most edzősködése alatt.

9.49: ANCELOTTIÉK NEM HÜLYÉK – Egygólos előnyből várhatja a Bayern elleni visszavágót a Real, amelynek vezetőedzője, Carlo Ancelotti a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón leszögezte, nem gondolják, hogy már továbbjutottak. ANCELOTTI-OKOSSÁGOK ITT»

9.40: BL-visszavágós jó reggelt kívánunk! Eljött a várva várt nap, ma újra összecsap a Real Madrid a Bayern Münchennel!

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Április 29., kedd
20.45: Bayern München–Real Madrid (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik