BL: Úgy táncoltunk, ahogy a Barcelona fütyült – Spalletti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.25. 00:28
null
A Barcelona magabiztos győzelemmel hangolt a Real Madrid elleni csúcsrangadóra (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája B jelű csoportjában az FC Barcelona hazai pályán 2–0-ra legyőzte az Internazionalét, ezzel megőrizte százszázalékos mérlegét, az Inter a csoport második helyen áll. Az olasz csapat negyedik európai kupamérkőzését is szerzett gól nélkül, vereséggel zárta a Camp Nouban. Nem csoda, hogy az Inter vezetőedzője, Luciano Spalletti elég kritikusan fogalmazott a sajtótájékoztatón.

A Barcelonának huszonnyolc: a katalán csapat megőrizte veretlenségét legutóbbi 28 hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésén (26 győzelem, 2 döntetlen, 87 szerzett és csak 13 kapott gól), és az Inter skalpját is begyűjtötte – Lionel Messi nélkül is meglehetősen simán. A BL-be hosszú kihagyás után visszatérő olaszok nem kezdtek rosszul, ám ahhoz jobban kell játszaniuk, hogy az elitliga krémjével is fel tudják venni a versenyt – ahogy erre Luciano Spalletti rá is mutatott a mérkőzés után.

„Szomorú vagyok, mert az első félidőben teljesen más hozzáállást szerettem volna látni a csapatomtól. Nem voltunk elég bátrak, amikor nálunk volt a labda. Úgy táncoltunk, ahogy a Barca fütyült, hagytuk, hogy a Barca azt játssza, amit szeretne. Nem lehet úgy idejönni, hogy csak védekezünk és kontrából egyszer betalálunk – a mutatottnál sokkal többet kellett volna kezdeni a labdával ahhoz, hogy bármi esélyünk legyen jó eredményt elérni. A PSV–Tottenham kettő-kettőjének nyilván örülünk, de nekünk azzal kell törődnünk, hogy messze voltunk a legjobbunktól ma este. Sokkal jobb teljesítményt várok ennél. A Barcelona Messi nélkül is ugyanolyan volt: tudják, miben jók, tudják, mit kell tenni, hogy ez kidomborodjon, és ha Messi is játszott volna, akkor még több problémát tudtak volna nekünk okozni” – summázott az Inter szakvezetője.

„Nyilván mindig nagyon hiányzik Messi, ha nem tud pályára lépni, de ezt az űrt győzelmekkel kell betöltenünk – ez ma megtörtént a csoportrivális ellen, így természetesen elégedettek vagyunk a mérkőzés alakulásával. Rafinha ma megmutatta, mit tud hozzátenni a csapat játékához. A stílusunk felismerhető maradt, de tegyük hozzá, hogy ha Messi a pályán van, akkor a briliáns képességei miatt ad egy különleges pluszt a játékunkhoz – ezt más úton-módon kell valahogy pótolnunk. Messi hiánya ott jár mindenki fejében, kár is lenne tagadni: a szurkolókéban, az ellenfelekében, a saját fejünkben” – vélekedett az FC Barcelona mestere, Ernesto Valverde. A tréner hozzátette: Arthurt elővigyázatosságból cserélte le a Real Madrid elleni szuperrangadó előtt – a csapat feszített menetrendjének tudatában nem akart kockáztatni.

A két csapat november 6-án Milánóban csap össze – a csoportban akár úgy is alakulhatnak az eredmények, hogy mindkettő továbbjutóként fejezi be a 4. fordulót. Ha a Barca nyerni tud a San Siróban, akkor mindenképpen biztosítja nyolcaddöntős pozícióját – méghozzá csoportelsőként.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
B-CSOPORT
FC Barcelona (spanyol)–Internazionale (olasz) 2–0 (1–0)
Barcelona,
Camp Nou, 86 290 néző. Vezette: Hategan (román)
Gólszerző: Rafinha (32.), Jordi Alba (83.)

PSV (holland)–Tottenham Hotspur (angol) 2–2 (1–1)
Eindhoven, Philips Stadion, 35 000 néző. Vezette: Vincic (szlovén)
Gólszerző: Lozano (29.), L. de Jong (87.), ill. Lucas Moura (39.), Kane (54.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 3 3 10–2 +8 9
2. Internazionale 3 2 1 4–4 0 6
3. Tottenham 3 1 2 5–8 –3 1
4. PSV Eindhoven 3 1 2 3–8 –5 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik