BL: az MU nyolc ifistával a keretében érkezett Párizsba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.05. 19:35
null
A továbbjutás motiválja Solskjaerékat (Fotó: uefa.com)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az első meccsen, hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedő Manchester United a Paris Saint-Germain otthonába látogat, és Ole Gunnar Solskjaer, az angolok menedzsere tökéletesen tisztában van vele: csapata nincs könnyű helyzetben. Annál is inkább, mert sérülések és eltiltások miatt nyolc saját nevelésű, többségében rutintalan fiatal került be a keretbe.

Kedden megérkezett a francia fővárosba a Manchester United együttese a PSG elleni BL-nyolcaddöntő szerda esti visszavágójára, amelynek 2–0-s hátrányból fut neki. További probléma, hogy sérülés és eltiltás miatt nyolc labdarúgót is nélkülöznie kell Ole Gunnar Solskjaernak.

A hiányzók listája tekintélyes, hiszen sérülés miatt nem utazott el Párizsba Jesse Lingard, Anthony Martial, Phil Jones, Juan Mata, Alexis Sánchez, Ander Herrera, valamint a hosszabb ideje sérült Antonio Valencia sem, míg a világbajnok Paul Pogba eltiltás miatt nem lehet ott a gárdával.

Így aztán nyolc saját nevelésű játékos is tagja lett a keretnek, akik közül a 21 éves, de 31-szeres angol válogatott Marcus Rashford kiemelkedik, ahogy mondjuk Scott McTominay és Andreas Pereira is, ám a többiek a legkevésbé sem nevezhetők tapasztaltnak. James Garner (17 éves), Tahith Chong (19), Angel Gomes (18), Mason Greenwood (17) és Brandon Williams (18) összesen nem szerepelt öt alkalommal a MU felnőttcsapatában a Premier League-ben.

„Az első mérkőzésen hibáztunk párszor, és bebizonyosodott, hogy ami a Premier League-ben belefér, a BL-ben nem: az ellenfél kegyetlenül megbüntetett bennünket ezért. Ma számos ifjú futballista van itt velünk, és tudom, hogy minden fiatal, aki ebben a klubban játszik, arról álmodozik, amit Rashford tett. Holnap este lehet, hogy néhányan közülük lehetőséget kapnak” – mondta Solskjaer a szerda kora esti sajtótájékoztatón.

„Meccsben kell maradnunk, és ehhez arra van szükség, hogy mi lőjük az első gólt, onnan kezdve pedig bármi megtörténhet. Szükségünk lesz egy jó tervre, és ahhoz ragaszkodnunk kell. Ha ez megvan, akkor sikerülhet megfordítani az eredményt” – fogalmazott a norvég szakember.

Apró szépséghiba, hogy a BL kieséses szakaszában hazai pályán elszenvedett 2–0-s vereség után még egyetlen csapatnak sem sikerült a továbbjutás, így Solskjaerék történelmet írhatnak.

„A történelemírás nem lehet motiváció számunkra, a továbbjutás viszont annál inkább” – zárta mondandóját Solskjaer.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
SZERDA
21.00:
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol) (Tv:M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 2–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik