BL: Wenger szerint Özil valóságos mindentudó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 22:53
Kedden a csoportkör második fordulójával folytatódott a Bajnokok Ligája. Az F-csoportban a két hárompontos együttes, az Arsenal és a Napoli Londonban nézett farkasszemet egymással, és a parádézó Mesut Özil vezérletével a hazaiak győztek.

„Remek csapat ellen játszottunk, már a kezdetektől fogva megpróbáltuk kapujukhoz szögezni őket. A góllövést tekintve nem volt problémánk korábban sem, most próbálunk jobban figyelni a védekezésre, no és arra, hogy már az ellenfél térfelén visszaszerezzük a labdákat. Nem kell azzal foglalkozunk, hogyan állunk jelenleg, még nem nyertünk semmit ebben az idényben. A sérültek visszatérésével viszont még tovább erősödünk. Ne feledjük, egy topcsapattal vívtunk meg, és ellenük játszottunk remekül az első félidőben. Vannak végre gólerős játékosaink, és nagyon éhes a csapat a sikerre – így a hazaiak spanyol középpályása, csapatkapitánya, Mikel Arteta.Mikel Arteta.

„Megpróbáltunk minél erősebben kezdeni. Mesut Özil gólja fontos volt, eddig csak gólpasszokat adott, most végre betalált maga is. Nagyszerű játékos, könnyű vele futballozni, egyszerűen és nagyszerűen játszik. Arteta visszatérésével tovább erősödtünk” – fogalmazott Olivier Giroud, aki egy gólt lőtt, természetesen Özil passzából.

„Az első félidő egészen rendkívülire sikeredett, a másodikban vérbeli profiként játszottunk. Az első negyvenöt percben Mesut Özil elképesztően futballozott. Mindent tud, amit csak látni szeretnél egy labdarúgótól! – áradozott a németről Arsene Wenger, a londoniak menedzsere is. – Jó iramban, technikásan futballoztunk, nagyszerű gólokat lőttünk. Az első félidő fantasztikus volt, minden benne volt, amiről csak álmodhatnak szurkolóink! A fordulás után kevesebb támadást vezettünk, elöl kevesebb megindulást láthattak tőlünk, de összességében nagyszerű mérkőzést játszottunk. Flamini és Arteta jól együttműködött, és pozitív jel, hogy Flamini az ellentámadásokban is nagy szerepet játszott most is. Kétszer győztünk, jobban nem is rajtolhattunk volna, és a következő két mérkőzésen minden eldől. De hát ezért tértünk vissza egy kis szünet után a nemzetközi futballba, nagyszerű mérkőzés vár ránk Dortmundban!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik