BL: Allegri szerint pontot érdemeltek volna, Simeone tudta előre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.01. 23:37
null
Buffon szerint a döntetlen igazságosabb lett volna (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a spanyol Atlético Madridban minimális különbséggel nyert az olasz Juventus ellen. Nézzük, hogyan látták a rangadót a főszereplők!

 

„Arda Turan olyan játékos, aki eldöntheti az ilyen mérkőzéseket, egy olyan labdarúgó, aki mindenre képes. Tudtuk mindannyian, hogy nyerhetünk, a második félidőben sokkal több helyzetünk volt Juanfran és Turan révén. Maga a mérkőzés olyan lett, mint amilyenre számítottam, apróságok döntötték el, és minden apróság számított. Turan fineszes játékos, de remekelt most az egész csapat, ám innentől kezdve már csak a soron következő bajnokira szabad gondolnunk" – adott villámértékelést a győztes hadvezér, Diego Simeone.

Később hozzátette az argentin mester egy másik TV-társaságnak nyilatkozva:

„Sokkal jobbak voltunk a szünet után, többet tartottuk a labdát az ellenfél térfelén, mint korábban, és többször is felbukkantunk a 16-oson belül. Elégedett és büszke vagyok, mesésen harcoltunk egy nagy csapattal szemben. Arda speciális futballista, különlegesen jó szélső. Kikaptunk ugyan az első fordulóban, de tömve keretünk tehetséges játékossal, és még több gólt szeretnénk elérni szélről beadott labdát után".

„Egy egészen szórakoztató mérkőzést játszottunk Európa egyik legjobbja ellen – adott érdekes értékelést a gólpasszt adó Juanfran. – Igazán jól futballoztunk, és megérdemeltük a győzelmet. A Juve nagy csapat, nekünk pedig még sokat kell dolgoznunk, mert még semmit sem értünk el. A mérkőzés előtt tudtuk, hogy az olaszok hosszú labdákkal operálnak majd, és mi is ilyesmire készültünk, no és keményen harcra és sok futásra. Az a tény, hogy nem kaptunk tőlük gólt, sokat elmond csapatunkról."

„Nagyon nehéz az Atlético ellen játszani, mert nagyon jól védekezik, mindig hosszú indításokkal próbálkozik és egyáltalán nem érdekli a labdabirtoklás, vagy az, hogy két jól passzt adjon egymás után. Odahaza általában lezárja térfelén a teret az ellenféllel szemben, és megpróbál találni egy gólt. Ezt történt most is. Szerintem nem voltunk rosszak, győzni akartunk, de hiába voltak lehetőségeink kontrákra, az utolsó passzokat rendre elrontottuk. Igen mérgesek vagyunk a kudarc miatt, de ez egy kiegyensúlyozott csoport, esélyeink nem csökkentek" – morgolódott a lefújást követően Massimiliano Allegri, a Juventus mestere.

„Nagyon kiegyensúlyozott mérkőzést láthattak a nézők, amelyen nem sok helyzetet dolgoztunk ki, de a döntetlen igazságosabb lett volna – így az olaszok kapusa, Gianluigi Buffon. – Az Atlético nem arról híres, hogy sok teret ad az ellenfélnek, ezért kemény dió, ráadásul összeszokottan, egy emberként védekeznek a madridiak. Sokat kell még fejlődnünk abban, hogy több helyzetet teremtsünk az olyan idegenbeli mérkőzéseken, mint ez. Most kontrolláltuk ugyan a találkozót, de még elszántabban kell játszanunk, ha győzni akarunk."

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

A-CSOPORT
Malmö–Olympiakosz 2–0 (Rosenberg 42., 82.)
Atlético Madrid–Juventus 1–0 (Arda Turan 75.)

AZ ÁLLÁS
1. Juventus 2 1 1 2–1 +1
3
2. Atlético Madrid 2 1 1 3–3 0 3
3. Malmö FF
2 1 1 2–2 0 3
4. Olympiakosz
2
113–4
–1
3

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik