BL: „Ádám a labdát támadta” – Szalai edzője kiosztotta a játékvezetőt

Vágólapra másolva!
2018.11.28. 10:13
null
Szalai Ádámot (balra) kiállították, Nagelsmann pöröl a negyedik játékvezetővel (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a Hoffenheim hazai környezetben 3–2-es vereséget szenvedett a Sahtar Donecktől a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, ezzel biztossá vált, hogy nem jut tovább a legjobb 16 közé. A német együttes Szalai Ádám kiállítása miatt az utolsó fél órában tíz emberrel küzdött, ám Julian Nagelsmann vezetőedző szerint Ivan Kruzliak játékvezető hibázott azzal, hogy a magyar válogatott támadónak felmutatta a második sárga lapot.

SZAVAZÁS

Ön szerint jogos volt Szalai Ádám második sárga lapja?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Botrányos ítélet volt Szalai Ádám kiállítása. Nálam egyik eset sem ért sárga lapot – mondta Julian Nagelsmann, majd miután visszanézte az esetet, picit módosított a véleményén. A fiatal szakember főképp Szalai első sárgájának jogosságát kérdőjelezte meg. – A második sárgánál Ádám a labdát támadta az ellenfél tizenhatosán belül, ám ha a játékvezető úgy ítéli meg, hogy erre lapot ad, azt mondom, rendben, semmi nem történik. De úgy már más a helyzet, hogy két perc alatt két ilyen esetnél mutatta fel a sárgát. A bíráskodás nem volt Bajnokok Ligája-szintű.”

A Hoffenheim trénerével egyetértett Kevin Vogt csapatkapitány, aki a mérkőzést követően elmondta, a szlovák játékvezető a felfogásával nem felelt meg a BL követelményeinek.

SZALAI ÁDÁM MÁSODIK SÁRGA LAPJA

Szalai eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára két hét múlva (december 12.) a Manchester City otthonában, ahol az eddig nyeretlen Hoffenheimnek muszáj győznie ahhoz, hogy megelőzhesse a csoport harmadik helyén álló Sahtart – amely a továbbjutásért küzd majd az utolsó körben –, s ezzel átkerüljön az Európa-ligába.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
F-CSOPORT
Hoffenheim (német)–Sahtar Doneck (ukrán) 2–3 (2–2)

Sinsheim, Rhein-Neckar-Arena, 22 920 néző. V: Kruzliak (szlovák)
G: Kramaric (17.), Zuber (40.), ill. Ismaily (14.), Taison (15., 93.)
Kiállítva: Szalai Á. (60., Hoffenheim)

Lyon (francia)–Manchester City (angol) 2–2 (0–0)
Lyon, Parc Olympique Lyonnais, 56 039 néző. V: Rocchi (olasz)
G: Cornet (55., 81.), ill. Laporte (63.), Agüero (83.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 5 3 1 1 14–5 +9 10
2. Lyon 5 1 4
11–10 +1 7
3. Sahtar Doneck 5 1 2 2 7–15 –8 5
4. Hoffenheim 5 3 2 10–12 –2 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik