BL: Simeone szerint megmutatták, hogy korai még temetni őket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.22. 23:09
null
Diego Simeone szerint korai még temetni az Atléticót (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában a hazai pályán játszó Atlético Madrid 2–0-ra legyőzte a Romát, ezzel megmaradt az esélye, hogy továbbjusson az egyenes kieséses szakaszba. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 


„A szurkolók és a játékosok is megmutatták, milyen nagy a szívük. Fontos mérkőzést nyertünk meg a ránk jellemző intenzitással, de így játszottunk már Rómában is, csak éppen most lőttünk két gólt. Több helyzetünk is volt, Fernando Torres is betalálhatott volna. Ángel Correa jól szállt be, Yannick Carrasco remekelt a mezőnyben. Meg akarjuk verni a Chelsea-t Londonban, de a sors kezében vagyunk már. Most megmutattuk, hogy korai még temetni bennünket! Antoine Griezmann rendkívüli gólt szerzett, remélem, egy új korszak kezdete ez számára, és nagyon örülök, hogy van egy Kevin Gameirónk, akire mindig számíthatok. Kezd a miénk lenni ténylegesen is az új stadion, hamarosan teljesen belakjuk majd. Torres? Nem játszott végig, azonban jól futballozott, sokszor hátrament és megtartotta a labdát, ám fizikailag még nem teljesen fitt. Szükségünk van rá mindenképpen ebben az idényben” – nyilatkozott a lefújást követően megkönnyebbülten a madridiak mestere, Diego Simeone.

„A végén mindent beleadtunk, győznünk kellett, és győztünk is. Nagyon örülök, hogy gólt lőttem, és annak is, hogy adtam egy gólpasszt a társamnak. Mindig, minden meccsen a legjobb formámat akarom mutatni. Keményen kell dolgoznunk továbbra is, még szeretnénk ilyen szép mérkőzéseket játszani a nagyszerű stadionunkban. Az utolsó meccsünkön nyernünk kell, aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elég” – így a parádés gólt szerző Antione Griezmann.

„Az első félidőben nagyon jól futballoztunk, sokat birtokoltuk a labdát. A szünet után viszont túl könnyen veszítettük el, és ez kedvezett az Atlétinek. A vereség nem a védelem hibája, jól és keményen játszott a hátvédsor, ezen az úton kell menni tovább. Nem voltunk fáradtak a városi derbi után sem, de a spanyolok fokozták a letámadást a második félidőben, mi meg túlságosan olcsón adtuk a bőrünket. Ez jelentette a különbséget. Meg akarjuk verni a Qarabagot az utolsó találkozón, és a szurkolóink is segítenek ebben” – mondta az összecsapás után római részrőlFederico Fazio.

„Ne feledjük azért, hogy milyen remek játékosokból áll az Atlético! Nem voltunk pontosak, főleg az első félidőben hibáztunk sokat, a tizenhatos előtti utolsó passzokat nagyon rossz helyre postáztuk. A második félidőben is futballozhattunk volna jobban. Továbbra is keményen kell edzenünk, és intelligensen kezelni a vereségeket. Ki kell javítanunk a hibáinkat, ám az is tény, hogy olyan csapattal találkoztunk, amely ellen mindenki megszenved. Jobban akarták a hazaiak a sikert, mi meg a végére tízen maradtunk. Edin Dzekónak nem szabad túl sokat gondolnia a gólszerzésre, mert minél többet gondol rá, annál rosszabb, és az is igaz, hogy sokkal precízebben kell kiszolgálnunk őt” – így a vendégmester, Eusebio Di Francesco a lefújás után.

Megszólalt természetesen a Roma kapitánya, Radja Nainggolan is: „Pozitívnak és optimistának kell maradnunk, tudtuk, hogy nehéz lesz továbbjutni ebből a csoportból, amire még meg is van az esélyünk. Jó csapatokkal vettük fel eredményesen a harcot, persze ilyen együttesek ellen soha nem könnyű futballozni. Az elmúlt évben úgy döntöttem, hogy maradok Rómában, és nagyon elégedett vagyok, hogy ilyen klubot képviselhetek. Mindent megkapok itt, amire szükségem van, itt kell boldognak lennem. Hatalmas dicsőség csapatkapitánynak lenni Francesco Totti, Daniele De Rossi és Alessandro Florenzi, ilyen nagy játékosok után. Mindig mindent beleadok a csapatért, akkor is, ha nincs rajtam a kapitányi karszalag”.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
Atlético Madrid–AS Roma 2–0
(Griezmann 69., Gameiro 85.)
Kiállítva:
Bruno Peres (83., AS Roma)

KORÁBBAN
Qarabag–Chelsea 0–4 (E. Hazard 21. – 11-esből, Willian 36., 85., Fabregas 71. – 11-esből)

A MÉRKŐZÉSEKRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 5 3 1 1 15–7 +8 10
2. Roma 5 2 2 1 8–6 +2 8
3. Atlético Madrid 5 1 3 1 4–3 +1 6
4. Qarabag 5 0 2 3 2–13 –11 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik