BL: A Real Madrid a futballtörténelem legnehezebb sorozatában aratott diadalt – lapszemle

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.05.29. 10:16
A Liverpool–Real Madrid (0–1) labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő után a nemzetközi sajtó természetesen kiemelten foglalkozott a mérkőzéssel. Egytől egyig az összes portál kiemeli a meccs legjobbjának választott kapus, Thibaut Courtois jelentős szerepét a spanyolok sikerében, és természetesen foglalkoznak Carlo Ancelottival, Vinícius Júniorral, valamint az összecsapást megelőző, meglehetősen rendhagyó jelenetekkel, amelyek miatt több mint félórás késéssel rajtolt a találkozó.
A Marca szerint úgy ünnepelt a Real Madrid, mint még soha (Fotó: Makádi Péter) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL A NEMZETKÖZI SAJTÓBAN MEGJELENT CÍMLAPOKRÓL!
A Marca szerint úgy ünnepelt a Real Madrid, mint még soha (Fotó: Makádi Péter) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL A NEMZETKÖZI SAJTÓBAN MEGJELENT CÍMLAPOKRÓL!

 

SPANYOLORSZÁG

As
Hősiesként, megmagyarázhatatlanként, paranormálisként és természetfelettiként jellemezte a Real Madrid 2021–2022-es Bajnokok Ligája-győzelmét, s kiemelte, hogy a csapat immár tizennegyedik alkalommal hódította el a legrangosabb európai trófeát. Megállapította, hogy a „királyiak” Thibaut Courtois kivételes kapusteljesítményével és Vinícius Júnior találatával a „futballtörténelem legnehezebb sorozatában arattak diadalt”.

A Marca címlapján a szójáték Courtois nevével, valamint a Real Madrid BEK/BL-trófeáinak számával
A Marca címlapján a szójáték Courtois nevével, valamint a Real Madrid BEK/BL-trófeáinak számával

Marca
Az online összefoglalójában franciául adott címet az írásnak: Ici c'est Madrid, ami annyit tesz, „Ez Madrid”. A portál úgy véli, hogy a Real Madrid a Carlo Ancelotti és Karim Benzema vezetésével, a kieséses szakaszban rendkívül izgalmas úton, a Paris Saint-Germaint, a Chelsea-t, a Manchester Cityt és a Liverpoolt legyőzve úgy lett bajnok, hogy ebben senki nem hitt igazán, s éppen ezért úgy ünnepelt a csapat, mint még soha. A Marca nem mellesleg a nyomtatott újságban is sziporkázott a címadásával: Thibaut Courtois nevével alakított olyan szójátékot, amellyel egyben utalt a Real Madrid tizennegyedik trófeájára: La „decimocurtuá” – írta, spanyolul a decimocuarto jelenti azt, hogy tizennegyedik.

NAGY-BRITANNIA

BBC
A portál több cikkben foglalkozott a történtekkel, az egyikben azt a címet adta az elemzésnek, hogy „Bajnokok Ligája-gyötrelem a Liverpoolnak, a Real győzelmével”. Kiemeli, hogy Jürgen Klopp csapata egyszemélyes falba ütközött a támadások végén, hiszen a spanyolok kapusa, a meccs legjobbjának választott Courtois nagyszerű egyéni teljesítményt nyújtott: „Megállíthatatlan volt, hatszor állította meg azt a Mohamed Szalahot, aki bosszút akart állni a 2018-as BL-döntőben történtekért”. A BBC többek között kitér a Real Madrid vezetőedzőjére, Carlo Ancelotti történelmi teljesítményére is, hiszen edzőként már négyszeres BL-győztes – ennyiszer egyetlen másik szakember sem nyerte el a trófeát. A lap a másik cikkében a Manchester United és az angol válogatott korábbi védőjét, a napjainkban televíziós szakértőként dolgozó Rio Ferdinandot idézi, aki úgy fogalmazott, a Real legyőzte a PSG-t, és Anglia bajnokait, és ő soha nem látott még ennél nehezebb utat a trófeáig.

Sky Sports
A Sky kaotikusnak titulálta a BL-döntőt, de nem a pályán történtek miatt... Mint ismert, a BL-döntő több mint félórás késéssel kezdődött, a beszámolók szerint azért, mert sokan jegy nélkül vagy hamis jeggyel próbáltak bejutni a Stade de France-ba. A portál helyszíni tudósítója arról adott tájékoztatást, hogy a francia rendőrök nagyon keményen léptek fel, szerinte ok nélkül dobtak könnygázt a tömegbe, amely például őt és a csapatát is elérte. „Zéró toleranciával dolgoztak, nem érdekelte őket, mekkora kárt okoztak, mindenkit átkutattak, mielőtt beengedték a stadionba” – nyilatkozta a Sky tudósítója, Kaveh Solhekol.

The Sun
Azt írja, hogy Jürgen Klopp „emberei” sorozatban a második hétvégén a második trófeájukról maradnak le – „kínzó módon” (mint ismert, múlt vasárnap a Manchester City nyerte a Premier League-győzelemért zajló versenyt.). A Sun szerint Vinícius Júniur „váratlan csapása” és Thibaut Courtois „csodashow-ja” fosztotta meg a Liverpoolt attól, hogy ismét Európa csúcsára érjen. A portál úgy látja, a Liverpool hihetetlen idénye kegyetlen vereséggel ért véget.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
LIVERPOOL (angol)–REAL MADRID (spanyol) 0–1 (0–0)

Saint-Denis (Párizs), Stade de France, 75 000 néző. V: Turpin (francia)
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Thiago Alcántara (Firmino, 77.), J. Henderson (N. Keita, 77.) – Szalah, Mané, Luis Díaz (Diogo Jota, 65.). Menedzser: Jürgen Klopp
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modric (Ceballos, 90.) – F. Valverde (Camavinga, 86.), Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo, 90+3.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Vinícius Júnior (59.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik