BL: a Real ellen nem sikerült, Messi ismét megpróbálja

Vágólapra másolva!
2016.04.05. 12:29
null
Lionel Messi az Atlético Madrid ellen szerezheti meg profi pályafutása 500. gólját (Fotó: AFP)
A címvédő Barcelona bajnoki riválisával, az Atlético Madriddal csap össze a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A párharc első felvonását kedd 20.45 órától rendezik a Camp Nouban. A mérkőzés felvezetéseként az edzői nyilatkozatokról, valamint a két keretet érintő legfontosabb hírekről már beszámoltunk, most pedig a madridi As internetes oldalán megjelent statisztikai érdekességekből csemegézünk.

A két csapat eddig 30 alkalommal vívott egymással oda-vissza vágós párharcot (21-szer a Király-kupában, ötször a spanyol Szuperkupában, háromszor a már megszűnt Ligakupában és egyszer a Bajnokok Ligájában), 18-szor a Barcelona, míg 12-szer az Atlético Madrid jött ki győztesen a két összecsapásból. A BL-ben a 2013–2014-es szezon negyeddöntőjében csaptak össze a felek, a döntőig menetelő fővárosi együttes 2–1-es összesítéssel jutott tovább. A 30 párharcból 20-szor az a csapat diadalmaskodott, amely a második meccset hazai pályán játszotta.

HÚSZÉVES PÁRJA LEHET GODÍNNAK A VÉDELEMBEN

Az Atlético Madrid háza tájáról friss hír, hogy Sztefan Szavics kisebb sérülése miatt idő előtt befejezte a csapat utolsó meccs előtti edzését, így minden bizonnyal Lucas Hernández lesz Diego Godín párja a védelem tengelyében. A 20 esztendős játékos először léphet pályára kezdőként a Bajnokok Ligájában.

A Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique eközben kijelölte 18 fős meccskeretét, amelyben nincs meglepetés. A sérült Jérémy Mathieu, Adriano és Aleix Vidal mellett a harmadik számú kapus, Jordi Masip, valamint a mellőzött brazil jobbhátvéd, Douglas nem lesz ott a nevezettek között.

– Az imént már szóba hozott 2013–2014-es idényben – amikor Gerardo Martino volt a Barcelona vezetőedzője –, a katalánok hatszor találkoztak az Atléticóval, de egyszer sem tudták megverni. Luis Enrique érkezével azonban megváltozott a helyzet, a Barca sorozatban hat győzelemnél jár a madridiak ellen. A legutóbbi szezon kezdete óta a Camp Nouban háromszor játszott egymással a két csapat, a Barcelona 3–1-re, 1–0-ra és 2–1-re nyert – de egyik sem volt könnyű meccs a hazaiaknak.

Lionel Messi az eddigi 28 mérkőzésén 25-ször talált be az Atléticónak, amely a szerzett gólok tekintetében – a Sevillával holtversenyben – az argentin támadó kedvenc ellenfelének számít. A fővárosiakkal szemben a Barca másik két támadójának is viszonylag jól megy, hiszen Luis Suárez öt mérkőzésen kétszer, míg Neymar tizenkét fellépésén hatszor vette be a „matracosok” kapuját.

– A két csapat legutóbbi három, Barcelonában rendezett találkozóján Messi mindig betalált. Ha megteszi kedden is, akkor megszerzi profi karrierje 500. találatát, ami a Real Madrid ellen szombaton nem sikerült neki.

Akitől joggal tarthatnak a Barcelonánál, az nem más, mint Fernando Torres. A rutinos spanyol csatár pályafutása során 10 gólnál jár a gránátvörös-kékek ellen, ebből ötöt a Vicente Calderón Stadionban szerzett, ötöt pedig a Camp Nouban. A tíz találatból kilencet az Atlético játékosaként, míg egyet a Chelsea színeiben jegyzett – mint emlékezetes, a londoni együttes tagjaként lőtt gólja pecsételte meg végérvényesen a Barca sorsát a 2011–2012-es szezonban a BL elődöntőjében.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BARCELONA–ATLÉTICO MADRID
Április 5., kedd, 20.45
. Barcelona, Camp Nou.(Tv: M4 Sport). V: Brych (német)
Az uefa.com szerint a várható kezdőcsapatok:

BARCELONA (spanyol):
Ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Busquets – Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar
ATLÉTICO MADRID (spanyol):
Oblak – Juanfran, Szavics, Godín, Filipe Luís – Gabi, Saúl, Augusto, Koke – Griezmann, F. Torres.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik