BL: A második Slovan-gól tőrdöfés volt – Dibusz

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.07.20. 22:33
null
Fotó: Török Attila
A Ferencváros–Slovan Bratislava (1–2) labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzés után Dibusz Dénes, a zöld-fehérek kapusa, egyben csapatkapitánya értékelt az M4 Sport kamerája előtt.

 

„Szerintem uraltuk a mérkőzést az utolsó negyedóráig – mondta Dibusz Dénes az M4 Sportnak. – Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, voltak kapufák. Megszereztük a vezetést, de onnantól kezdve a csapat elveszítette a stabilitását. Olyan szituációból kaptuk az első gólt, amelyre napok óta készültünk. Tudtuk, hogy mit kell csinálni, mégsem sikerült levédekezni. A második góljuk tőrdöfés volt. Nem mondom, hogy nem volt benne a játékban, de mi is szerezhettünk volna még gólt. Most a Slovannak sikerült. Ezzel együtt szerintem még nem dőlt el a továbbjutás, a csapat képes győzni idegenben jövő szerdán. Nyilván a mai meccsből sokkal többet is ki lehetett volna hozni. A vezető gólunk után sokkal taktikusabban és okosabban játszva meg lehetett volna tartani az előnyt. Sajnos csalódást okoztunk a szurkolóknak. Annyi a dolgunk most, hogy felemeljük a fejünket, kielemezzük a mérkőzést, és jövő héten nyernünk kell két góllal.”

„Öt védővel játszottak, nyilván látták a meccseinken, hogy a védők mögé tudunk kerülni, ezért álltak fel így. Jobban lezártak a területüket. Megpróbáltuk szélesen járatni a labdát, és amikor „megcsúsztak” a védekezésben, akkor beadásokkal próbálkoztunk. A sok, szélről beadott labda után néha megnyílt a terület a vonalak között, és ennek köszönhetően sikerült megszereznünk a vezetést. A mélységi játékra most nem nagyon volt lehetőségünk, mert zártan és jól védekezett a Slovan.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

FERENCVÁROS–SLOVAN (szlovák) 1–2 (0–0)
Budapest,
Groupama Aréna, 20 459 néző. Vezette: Bengoetxea (spanyol)
FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni (Mercier, 72.), Zachariassen, Esiti – Nguen (Auzqui, 80.), Boli (Bassey, 72.), A. Traoré (Loncar, 57.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
SLOVAN: Chovan – Medvedev, Kasia, Abena, De Marco – Barszegjan (Agbo, 90+2.), Kucka (Holman, 90+3.), Kankava, Pauschek (Csavrics, 73.), Weiss (Csakvetadze, 73.) – Saponjics (E. Ramírez, 79.). Vezetőedző: Vladimír Weiss
Gólszerző: Zachariassen (70.), ill. Kasia (81.), Barszegjan (86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik