A bolgár női szurkolókkal is meg kell küzdenie a Madridnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.01. 12:47
null
The Green Ladies, a Ludogorec Razgrad női szurkolócsoportja (Forrás: as.com)
A The Green Ladies (Zöld Hölgyek) a Ludogorec Razgrad egyik legaktívabb szurkolói csoportja Bulgáriában. Ahogy a neve is sugallja, lányok és ifjú hölgyek alkotják. Szerdán ők is ott lesznek a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.


„Tizennégyen vagyunk összesen, 16 és 36 év közöttiek. A tiszteletbeli tagunk egy beteg lány. Nincs elnökünk, itt mindenkire ugyanazok a kötelezettségek és jogok vonatkoznak. Bulgária legnyugodtabb drukkerei vagyunk, köreinkben egyáltalán nem toleráljuk a huligánokat" – magyarázta az As-nek Elena Goszpodinova, a csoport egyik tagja.

Szerda este a Real Madrid látogat Szófiába, ahol a Ludogorec Razgrad a hazai mérkőzéseit játssza a BL-ben. A lányok természetesen izgatottan várják az összecsapást és még az oda-vissza tízórás buszút sem tántorítja el őket a nagy meccstől.

„Az álmunk vált valóra, amikor kvalifikáltuk magunkat a BL csoportkörébe. Rendkívül büszkék vagyunk rá. Elképesztő, hogy a Real Madrid ellen lépünk pályára. Természetesen, mint mindig, most is nyerni szeretnénk."

Érdekesség, hogy a Ludogorec aktuális ellenfele is büszkélkedhet női szurkolócsoporttal, ők a madridi The White Temptation (Fehér Kísértés).

Íme, egy videó arról, hogy milyen hangulatot tudnak varázsolni a nők egy labdarúgó-mérkőzésen. A felvétel 2011. szeptember 19-én készült a Fenerbahce–Manisaspor bajnoki találkozón Isztambulban, amikor is a Török Labdarúgó-szövetség egyedi büntetést alkalmazva nem zárt kapus összecsapás mellett döntött, hanem a Fener férfi szurkolóit tiltotta ki. Így is 46 ezren buzdították kedvenc csapatukat – nők és gyerekek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik