BL: a Bayern München ultrái az UEFA-nak üzentek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.20. 13:59
A Bayern München szerdán 4–1-re legyőzte a PSV-t a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A hazaiak ultrái a találkozón az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) üzentek.

A Bayern fanatikusai szerint az UEFA nem tesz jót azzal a sportágnak, ha kitiltja a stadionból a szurkolókat. Szerintük a szövetségnek ehelyett inkább sokkal többet kellene a rasszizmus elleni harccal foglalkoznia.

A PSV elleni meccsen így üzentek az ultrák: Varsóban, Rosztovban, vagy bárhol máshol, nem kell kitiltani a szurkolókat! Az önelégült UEFA a rasszizmus helyett a labdarúgás ellen harcol…


A korábbi Rosztov–PSV csoportmeccsre 1500 szurkolót nem engedtek be a B-középbe, mert a selejtező playoffkörében egyes orosz szurkolók rasszista rigmusokat kiabáltak az Ajax elleni találkozón.

A Nikolics Nemanját is a soraiban tudó Legia Warszawa zárt kapus meccsen fogadja november 2-án a Real Madridot, mert egyes hívei sértő rigmusokat skandáltak, pirotechnikai eszközöket használtak, és megpróbáltak átjutni a németek szektorába a Dortmund elleni mérkőzésen.

A Real elleni idegenbeli találkozó előtt egyébként 13 Legia-szurkolót vettek őrizetbe a spanyol fővárosban, a balhéban öt szimpatizáns és két rendőr sérült meg. A német Sport1 úgy tudja, hogy néhány lengyel fanatikus egy pincérnőt is kirabolt egy bárban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik