BL: a Barca és a Juve is megszenvedett a negyedik kalaposok ellen a múltban

Vágólapra másolva!
2020.10.03. 17:38
null
2012-ben Tony Watt góljával dőlt el a Celtic–Barcelona (Fotó: AFP)
Már korábban beszámoltunk a Ferencváros BL-menetrendjéről, de természetesen elkészült a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének teljes programja is. Az origo.hu összegyűjtötte, az elmúlt tíz évben mely csapatok szereztek pontot a két topcsapat, a Juventus és a Barcelona ellen a Bajnokok Ligájában úgy, hogy a negyedik kalapból kerültek be a csoportba.

 

Ha visszafelé haladunk az időben, akkor nem is kell sokat mennünk, hiszen a Barcelona az elmúlt BL-idény csoportkörében a cseh Slavia Praha ellen hullajtott el két pontot. A Dortmundot és az Intert is felvonultató halálcsoport negyedik fordulójában játszottak egymással a felek, a katalánok hazai pályán vívtak gól nélküli döntetlent a Slaviával. A gránátvörös-kékek abszolút kezdővel léptek pályára, a csatársorból egyedül a nemrég az Atlético Madridhoz szerződő Luis Suárez hiányzott. A botlás ellenére Messiék megnyerték a csoportjukat.

2018-ban a Barcelona szintén döntetlent vívott negyedik kalapos ellenfelével, akkor azonban a hosszú idő után BL-be kerülő Inter volt az ellenfél. Sokkal kínosabb eredménye volt ugyanebben az idényben a Juventusnak a Young Boys ellen – az „Öreg Hölgy” 2–1-re kikapott a „Fiatal Fiúk” csapatától. A torinóiaknál pályán volt Cristiano Ronaldo, Leonardo Bonucci és Douglas Costa is, s habár az utolsó körben rendezték meg a mérkőzést, a Juve könnyen ráfizethetett volna a vereségre – ha a Manchester United megverte volna a Valenciát, akkor CR és társai csak a második helyen végeznek, ez azonban nem történt meg, így maradtak csoportelsők.

Egy szezonnal korábban egy csoportban volt a Juve és a Barca, akkor a Sporting érkezett a negyedik kalapból – a portugálok 1–1-es döntetlent játszottak a „zebrákkal”.

Két évet ugrunk vissza, amikor is a Juventus egyik meccsét sem tudta megnyerni a negyedik kalapos Borussia Mönchengladbach ellen: a két találkozó eredménye 0–0 és 1–1 lett.

A 2013–2014-es BL-idényben a Juventus pocsékul szerepelt, 1–1-es döntetlent ért el a dán Köbenhavn vendégeként, majd kikapott a Galatasaraytól, így kiesett a csoportból.

Egy évvel korábban mindkét együttes botlott, a Barcelona emlékezetes mérkőzésen 2–1-re alulmaradt a Celtic otthonában, ahol a skótoknál szinte egyáltalán nem volt labda, mégis kétgólos előnyre tettek szert. Messi csak a hosszabbításban szépített, a meccs hőse Fraser Forster volt, aki remekül állta a barcelonai rohamokat a Celtic kapujában. A zöld-fehéreknél egyébként Tony Watt és Victor Wanyama volt eredményes. Abban az idényben a Juve a dán Nordsjaellanddal sem bírt, csak 1–1-re futotta az erejéből.

Bő egy évtizeddel ezelőtt az orosz Rubin Kazany tréfálta meg a Barcelonát, 1–1-es ikszet harcolt ki ellene.

BAJNOKOK LIGÁJA 2020–2021
A G-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ
Október 20., kedd
18.55:
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz)
21.00: FC Barcelona (spanyol)–FERENCVÁROS

2. FORDULÓ
Október 28., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol)
21.00: FERENCVÁROS–Dinamo Kijev (ukrán)

3. FORDULÓ
November 4., szerda
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: FERENCVÁROS–Juventus (olasz)

4. FORDULÓ
November 24., kedd
21.00:
Juventus (olasz)–FERENCVÁROS
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: FERENCVÁROS–FC Barcelona (spanyol)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–FERENCVÁROS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik