BL: A Barca a legerősebb az elődöntőben - Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.24. 13:58
Josep Guardiola és Franz Beckenbauer is a Barcelona csapatát nevezte meg esélyesként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-elődöntőn – persze az is lehet, hogy a német rekordbajnok vezetőedzője és legendás söprögetője csak a pszichológiai hadviselést kezdte el.

„Az FC Bayern természetesen nem esélytelen a párharcban, viszont a Barcelona a favorit” – reagált a sorsolásra talán kicsit meglepő módon a német rekordbajnok legendája, Franz Beckenbauer. Bár ami azt illeti, Josep Guardiola vezetőedző pontosan ugyanígy gondolkodik.Franz Beckenbauer. Bár ami azt illeti, Josep Guardiola vezetőedző pontosan ugyanígy gondolkodik.

„Úgy gondolom, a Barcelona a legerősebb az elődöntős csapatok közül. Boldog vagyok, hogy megmérkőzhetek Luis Enriquével: szuper edző és karakter, remek ember. A teljes csapatra szükség lesz, ha tovább akarunk lépni. Sikeres voltam Barcelonában, ugyanakkor itt, Münchenben is boldog vagyok” – vélekedett a hazatérő Guardiola.

„Mindenki tudja, hogy különleges számomra ez a párosítás. Barcelona az otthonom, a Barcelona volt a csapatom, a Barcelona volt az életem, mit lehet ehhez hozzátenni? Először a lányomnak írtam SMS-t a párosításról, mert ő épp iskolában volt. Nem lenne könnyebb, ha egy mérkőzésen dőlne el a párharc. Ha egy meccs, ha kettő, ha három, mindenképpen borzalmasan nehéz feladat” – tette hozzá.

„Valahol éreztem, hogy ez lesz, ilyen történeteket csak a futball ír. Nagyon örülök, hogy összejött! Nagyon várom már a meccseket, remek ellenféllel találkozunk – a saját erősségeinkre építve kell kiharcolnunk a továbbjutást. Egyenlők az esélyek, ennél szebb feladatot pedig nem kaphattunk volna” – mondta Matthias Sammer, a Bayern sportigazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik