BL: 30 év múlva nem erre a meccsre fogunk emlékezni – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.19. 23:58
null
Szalahnak (11) és társainak nem sok levegőt hagytak a Bayern védői (Fotó: AFP)
„Jókora” 0–0-s döntetlent hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Liverpool–Bayern München összecsapás – a második félidőben ahogy telt az idő, mindenki egyre biztosabb lehetett benne, hogy ezen a kedden nem zördülnek meg a hálók az Anfielden. A visszavágón a Bayernnek az eltiltott Joshua Kimmich nélkül kell küzdenie.

A Bajnokok Ligájában 2016. március 15. óta ez volt az első gól nélküli játéknap – mind a Liverpool–Bayern München, mind az Olympique Lyon–Barcelona meccs találat nélkül végződött. Pedig az Anfielden sokat ígért az első félidő, amely mozgalmas játékot, helyzeteket és különösen sok liverpooli próbálkozást hozott. A másodikban igazából egyetlen nagy lehetőség adódott, Sadio Mané fejesét Manuel Neuer hárította – így egymás után a harmadik Liverpool–Bayernen lett a végeredmény 0–0. A főszereplők nyilván annak örültek, hogy nem kaptak gólt...

„Csalódás, hogy nem találtunk be, de jól védekeztünk és nem kaptunk gólt. Az első félidőben elegendő helyzetünk volt. Nem ez a legrosszabb eredmény a világon, a teljesítményünk rendben volt, viszont hiányzott belőlünk a kellő plusz a kapu előtt. Tudtuk, hogy jó csapat az ellenfelünk, tudtuk, nála lesz többet a labda – ám ez néha így is frusztrált minket. Nehéz dolgunk lesz Münchenben, de van elég BL-tapasztalatunk – odacsaphatunk nekik idegenben is” – értékelt a találkozó után a BT Sportnak a Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson.

„Magunknak tettünk nehézzé a mérkőzést azzal, hogy az utolsó passzaink nem sikerültek – tíz vagy tizenkét alkalommal úszott el ezen ígéretes helyzet. Ennél tudunk jobban játszani. Ennél jobban is kellene játszanunk. Az első félidőben előttünk adódtak a nagyobb lehetőségek, a másodikról meg nem is jut eszembe, hogy akadt-e helyzet bármelyik kapu előtt. Ebből a szempontból nem volt igazi BL-meccs. Az eredményt tekintve rendben volt: bár nem ez az álomeredmény, de megfelelő, nem 0–0-t akartunk, de ha már döntetlen, akkor abból ez a legjobb. Nullára hoztuk a meccset Virgil van Dijk nélkül, és szerintem erre nem sokan gondoltak volna. A védekezésünk jól működött, sőt, akadt jó pár pozitívum, ám ettől még nem ugrok ki a bőrömből örömömben. Összességében azonban oké volt. Ha a Bayern duzzadt volna az önbizalomtól, lehet, több területünk lett volna. Mindkét középhátvédduónál rengeteget volt a labda és forgatták azt. Nem sok minden történt, na. Egy gól mindent megváltoztatott volna, de biztosan ugyanezt mondják a Bayernnél is. Harminc év múlva nem erre a mérkőzésre fogunk emlékezni” – hangzott a józan értékelés a Liverpool szakvezetőjétől, Jürgen Klopptól.

A Bayern München edzője, Niko Kovac a meccs előtt azt „füllentette”, hogy 0–0 biztosan nem lesz a nyolcaddöntő első felvonása, ehhez képest ennél nagyobb gól nélküli ikszet alig lehet elképzelni... Természetesen Kovac nem volt elégedetlen a végeredménnyel, a német Sky is úgy minősítette a találkozót, hogy „a Bayern 0–0-ra győzött”.

„Elértük a célunkat, kiharcoltunk egy döntetlent, bár nyilván még jobb lett volna, ha gólt is szerzünk. Most márMünchenben kell majdbebiztosítanunk a továbbjutást. Nem sok gárdára emlékszem, amely nem kapott ki vagy nem kapott gólt az Anfielden, ne feledjük, szenzációs együttesről van szó. A csapatom szervezetten és jól védekezett, a játékosok kisegítették egymást – és ha ennyire szervezetten futballozunk, akkor nehéz nekünk gólt lőni. Ettől függetlenül én vagyok az utolsó ember, aki egy gól nélküli döntetlent ünnepel. Nagyon kis különbségek vannak már a csapatok között ezen a szinten, meglátjuk, mire megyünk a visszavágón” – vélekedett Kovac.

A Gracenote statisztikái szerint mindenesetre a Bayern „virtuális előnybe” került: az első, idegenbeli meccsen 0–0-t elérő alakulat az esetek 65.4 százalékában hazai pályán ki tudja vívni a továbbjutást. A második mérkőzést március 13-án játsszák a müncheni Allianz Arenában.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Liverpool (angol)–Bayern München (német) 0–0
Liverpool, Anfield, 52 250 néző. V: Rocchi (olasz)
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson – Wijnaldum, Henderson, N. Keita (Milner, 76.) – Szalah, Firmino (Origi, 76.), Mané. Menedzser: Jürgen Klopp
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Javi Martínez, Thiago Alcantara – Gnabry (Rafinha, 91.), James Rodríguez (R. Sanches, 88.), Coman (Ribéry, 81.) – Lewandowski. Vezetőedző: Niko Kovac

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik