BL: 18 tökéletes passz az Atleti térfelén – ez volt a különleges Olmo góljában

Vágólapra másolva!
2020.08.14. 10:47
null
Dani Olmo fejesénél esélye sem volt Jan Oblaknak (fotó: AFP)
Mint ismert, a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig 2–1-re legyőzte az Atlético Madridot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így 11 évvel a megalapítása után fennállása során először bejutott a legjobb négy közé a legrangosabb európai kupasorozatban. A lipcseiek első gólját az 51. percben Dani Olmo szerezte, most ezzel a találattal foglalkozunk néhány mondat erejéig.


Ami a spanyol támadó gólját különlegessé teszi, hogy a találatot megelőző támadás során az RB Leipzig minden mezőnyjátékosa hozzáért a labdához, sőt mind a 18 passzt az ellenfél térfelén adták egymásnak. Ilyen sok passzból felépített akció végén a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásának egyenes kieséses szakaszában még egyszer sem született gól.


További érdekesség, hogy Dani Olmo csupán a második labdarúgó a BL történetében, aki egy idényen belül két különböző együttes színeiben is eredményes volt. A télen klubot váltó spanyol futballista ősszel még a Dinamo Zagreb játékosaként talált be a Sahtar Doneck és a Manchester City ellen, míg Erling Haaland a Salzburgban és a Dortmundban is szerzett gólt ebben az évadban. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Bajnokok Ligájában sokáig nem is játszhatott egy szezonon belül két különböző klubban egy labdarúgó.)

DANI OLMO FEJES GÓLJA

Gulácsiék az elődöntőben a Paris Saint-Germainnel mérkőznek meg augusztus 18-án, kedden.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ
RB LEIPZIG (német)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 2–1 (0–0)
Lisszabon, José Alvalade Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Marciniak (lengyel)
RB LEIPZIG: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer (Mukiele, 92.), Laimer (T. Adams, 72.), Kampl, Angelino – Nkunku (Haidara, 83.), Y. Poulsen, Olmo (Schick, 83.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Trippier, Szavics, Giménez, Lodi – Koke (Felipe, 92.), H. Herrera (Joao Félix, 58.), Saúl, Carrasco – M. Llorente, Diego Costa (Morata, 72.). Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Olmo (51.), T. Adams (88.), ill. Joao Félix (71. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik