Beckham szerint a United meg sem áll a BL-trófeáig

Vágólapra másolva!
2010.03.11. 09:35
null
Nem lesz szép emlék: Beckham visszatért az Old Traffordra, de a Milan nagyon gyenge volt (Fotó: Reuters)
A Manchester United alaposan megleckéztette az AC Milant a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében: az angol bajnokcsapat 7–2-es összesítéssel „dózerolta le" a milánói piros-feketéket. Sir Alex Ferguson a hosszú hetek óta kirobbanó formában játszó, szerdán két gólt szerző Wayne Rooneyt, valamint Gary Neville-t és Pak Dzsi Szungot dicsérte elsősorban.

„Rooney két vagy három hónapja egyszerűen szenzációs. Rengeteg pluszmunkát végez az edzéseken, és ez most kifizetődik. Elérte a harminc gólt, ennek örülök, de ott áll előtte a kihívás: utolérheti Cristiano Ronaldo negyvenkét gólos teljesítményét" – nyilatkozta a meccs után a United skót mestere.

A SZÁMOK NYELVÉN
  • Immár 11. alkalommal jutott be a legjobb nyolc közé a United, ez BL-rekord.
  • Wayne Rooney 20. európai kupagólját szerezte, ezzel a kilencedik legeredményesebb angol játékos, holtversenyben Ray Kennedyvel. A legeredményesebb angol „kupagólvágó" Steven Gerrard (33).
  • Andrea Pirlo a 100. európai kupamérkőzésén játszott, ő a 11. olasz labdarúgó, aki elérte ezt a határt.
  • Nani 24 egymást követő BL-meccsen maradt veretlen csapatával, ezzel beállította Patrice Evra rekordját.
  • Még egy rekorder: Clarence Seedorf 41., kieséses szakaszban játszott BL-meccsén lépett pályára, ezzel eggyel megelőzte Claude Makélélét.

„Megemelem a kalapom Gary Neville előtt: az akaratereje hajtotta előre, ki volt éhezve a sikerre, és ez a legfőbb tulajdonsága. Elképesztő játékos" – mondta a rutinos jobbhátvédről. Ferguson szerint a sikerben kulcsszerepe volt a gólt szerző és rengeteget dolgozó Pak Dzsi Szungnak.

„Pak volt a kulcsjátékosunk, leszedte a pályáról Andrea Pirlót. Fegyelmezett volt, intelligens, áldozatokat hozott a csapat sikeréért, taktikailag ez nyerte meg nekünk a meccset" – mondta a menedzser.

A gyengén és hit nélkül játszó, a klubtörténet legcsúnyább európai kupakudarcát elszenvedő AC Milan trénere, Leonardo szerint egy percig sem volt kérdéses a továbbjutás.

„Az első félidő után lehetett volna kedvezőbb is az eredmény, de a Manchester nagyon tiszta győzelmet aratott. Tudtuk, hogy óriási teljesítmény kellett volna a továbbjutáshoz, de a United bekezdett, és korán megszerezte a vezetést. Nem hinném, hogy a kudarc befolyásolja a bajnoki szereplésünket, a csapat rutinos és érett, fel fogja dolgozni a vereséget. Olyan csapattal kerültünk szembe, amely rendkívül erős és nagyon jó estét fogott ki. A négy nullás vereség oka az is, hogy egyszerűen elfogyott a játékosok hite" – értékelt. A brazil szakembert a meccs után meghívta egy pohár borra Sir Alex Ferguson – alighanem keserű volt a nedű...

Adriano Galliani ügyvezető a meccs után elárulta: neki már kedden rossz előérzete volt.

„Dühös és nagyon csalódott vagyok a vereség miatt, de lássuk be: Nesta és Pato nélkül nem nagyon volt esélyünk... A kudarc szerintem nem érinti a bajnoki formánkat. Beszéltem Leonardóval és a játékosokkal, és arra kértem őket: minden erejükkel koncentráljanak a Serie A-ra" – nyilatkozta. A sportvezető elmondta: úgy véli, hogy az olasz klubok versenyképességét csökkenti, hogy elavultak és városi kezelésben vannak a stadionjaik, így kevesebb a bevételük.

„Ha évi százmillió euró pluszbevételünk lenne, mi is képesek lennénk a Manchester Unitedhoz hasonló csapatot építeni. Sajnos Olaszországban a városi önkormányzatok kezelésében vannak a stadionok, és nem is akarnak lemondani a tulajdonjogukról. Nálunk megállt az idő, miközben mindenki fejleszt. Gondoljunk csak arra, hogy Bolognában vagy Bergamóban a múlt század húszas éveiben épített stadionok vannak, nyitott lelátókkal, de a klubok nem tudnak változtatni az arénákon. Kár, hogy egy négy nullás vereség után kell beszélnem erről, de a lényeg ugyanaz marad. Fejleszteni kell a stadionokat, és ez hosszú projekt lesz."

A sárga-zöld sállal a nyakában – ez a Manchester United hagyományos színe, egyben a Glazer-család ellen tiltakozók kedvelt színösszeállítása is – levonuló David Beckham úgy véli, a United egészen a BL-trófeáig menetel.

„Nem volt ez tiltakozás, csak megláttam a sálat és a nyakamba tettem. Ezek a United régi színei, nem akartam demonstrálni. Vége a BL-szereplésünknek, és ilyenkor azt reméljük, hogy a minket kiverő csapat a végső győzelemig menetel. Remélem, hogy a Unitednek sikerül, képes rá" – nyilatkozta.

BECKHAM HAZATÉRT
 

 

AZ ELSŐ GÓL DÖNTŐ VOLT

Edwin Van der Sar értékelése szerint az első gól döntötte el a párharcot.


„Ez volt a fordulópont, mert ettől kezdve a Milannak három gólt kellett volna szereznie az Old Traffordon, ez pedig rendkívül nehéz feladat. Ferguson azt kérte tőlünk, hogy az első negyedórában gyorsan és agresszíven játsszunk, és ez meghozta az áttörést" – nyilatkozta a kapus a RAI-nak.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester United–AC Milan 4–0 (Rooney 13., 46., Pak Dzsi Szung 59., Fletcher 88.)
Továbbjutott: a Manchester United, 7–2-es összesítéssel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik