Barcelona: Messinek rutinmunka a mesterhármas?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.18. 22:39
A papírformának megfelelően könnyed győzelmet aratott a Barcelona a PSV fölött a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán. Lionel Messi három góllal bosszantotta a hollandokat, és az argentin támadó karrierje során már nyolcadik mesterhármasát érte el a sorozatban, ez BL-rekord.

„Amit Messi tett ezen a mérkőzésen, az teljesen normális, mert mindig ezt látjuk tőle – mosolygott a találkozó után a hazaiak mestere, Ernesto Valverde. – Mástól ez nem lenne megszokott, de ő különleges tetteket hajt végre, neki ez a rutinmunka. Mesteri szabadrúgásgólt lőtt, próbálhatnánk utána csinálni akárhányszor, egyszer sem sikerülne! Ousmane Dembélé nagyon jól futballozik, gólokat lő és elszántan lép pályára, keményen megdolgozik a sikerért. Képes megbolygatni bármilyen védelmet, és eldönteni a szoros mérkőzéseket. A PSV szervezetten futballozott, majd kontrázni próbált gyors játékosaira alapozva. Nehezen született meg az első gólunk, a második félidőben már sokkal jobban kezdtünk, domináltuk a mérkőzést, nem engedtünk egy kontrát sem az ellenfélnek, de még az egy nulla után nem dőlt el a mérkőzés. A második találatunk után megnyugodhattunk. Hogy nem leszünk motiváltak majd? A BL-ben csak hat csoportmérkőzést rendeznek, mindegyik fontos. A La Ligában minden hiba sokba kerülhet, a BL-ben sem engedhetjük meg magunknak a hibát.”Ernesto Valverde. – Mástól ez nem lenne megszokott, de ő különleges tetteket hajt végre, neki ez a rutinmunka. Mesteri szabadrúgásgólt lőtt, próbálhatnánk utána csinálni akárhányszor, egyszer sem sikerülne! Ousmane Dembélé nagyon jól futballozik, gólokat lő és elszántan lép pályára, keményen megdolgozik a sikerért. Képes megbolygatni bármilyen védelmet, és eldönteni a szoros mérkőzéseket. A PSV szervezetten futballozott, majd kontrázni próbált gyors játékosaira alapozva. Nehezen született meg az első gólunk, a második félidőben már sokkal jobban kezdtünk, domináltuk a mérkőzést, nem engedtünk egy kontrát sem az ellenfélnek, de még az egy nulla után nem dőlt el a mérkőzés. A második találatunk után megnyugodhattunk. Hogy nem leszünk motiváltak majd? A BL-ben csak hat csoportmérkőzést rendeznek, mindegyik fontos. A La Ligában minden hiba sokba kerülhet, a BL-ben sem engedhetjük meg magunknak a hibát.”

„Ez a BL, itt nincs könnyű ellenfél, és most első mérkőzésünket egy olyan ellenféllel szemben vívtuk, amely jól rajtolt a maga bajnokságában, és keményen meg kellett dolgoznunk ellenük – dicsérte az ellenfelet a Barcelona karmestere, Ivan Rakitic. – Pár dologban még fejlődnünk kell, persze sok szép támadást vezettünk most is. Mindig van hová fejlődni, de jól rajtoltunk. Sokat beszélgettünk erről a mérkőzésről korábban, felkészültünk becsülettel, de még nem vagyunk száz százalékos formában. Messinek fantasztikus a bal lába, remélem, sok szabadrúgásgólt lő még vele. A BL speciális érzéssel tölt el bennünket, de nem helyezzük a bajnokság és a hazai kupa elé. Remélem, egy olyan idény rajtolt most el, amelyben sok trófeát szerzünk.”

„Jól kezdtük az idényt, de ez csak a példa arra, hogy hogyan kell dolgoznunk a jövőben. A PSV ellen nagyon türelmesen, koncentráltan futballoztunk, csapatként, nem tizenegy játékosként, de mindenkinek a maximumot kell nyújtania, ha a mostani BL-ben sikeres akar lenni. Nem volt ez könnyű mérkőzés, a PSV a második félidőben szorosabban védekezett, és folyamatosan kontrázott, ezért is jött a legjobbkor Dembélé találata” – szerénykedett a hazaiak remekül védő kapusa, Marc-André ter Stegen.

„Az első és a második gólnál kis különbségek szülték a találatokat, a védelem nem zárta le a területeket, és sokszor fegyelmezetlenkedtünk – ismerte el a vendégmester, volt Barca-középpályás Mark van Bommel. – No és Messivel találkoztunk ma, a világ legjobbjával. Még nem áll úgy a csapatom, ahogyan azt szeretnénk, de jó irányba tartunk. Folyamatosan fejlődünk, de még nem állunk készen arra, hogy egy ilyen mérkőzésen végig álljuk a sarat.

„A négy nulla reális eredmény. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de a második gólig álltuk ellenük a sarat. Pár veszélyes kontrát vezettünk, ha egy kissé higgadtabbak vagyunk, akkor szorosabb lett volna a meccs” – így a PSV csapatkapitánya, Luuk de Jong, a volt Barca-ász Ronald de Boer szerint Messi olyan volt, mint egy ragadozó, kevesebbet fut, mint társai, de ha akcióba kell lendülni, ő megteszi.

CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
Barcelona (spanyol)–PSV (holland) 4–0 (Messi 32., 77., 87., O. Dembélé 75.)
Kiállítva:
Umtiti (79., Barcelona)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN

Internazionale (olasz)–Tottenham Hotspur (angol) 2–1 (0–0)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik