Balotelli Pepét idézte, aktivisták Szalaiék meccsén - a játéknap legjei

Vágólapra másolva!
2013.10.02. 13:00
Kedden elkezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulója, a nyolc találkozó ismét számos szép megmozdulást és megannyi látványos vagy éppen vitatott pillanatot hozott. Cikkünkben újfent némileg szubjektíven foglaljuk össze a nap eseményeit. Következzen tehát a játéknap…

BOMBÁJA: Julian Draxler (Schalke)BOMBÁJA: Julian Draxler (Schalke)

Hatalmas bombával nyert a Schalke Bázelben: az 54. percben egy szöglet utáni tisztázást követően a kapu előterében várakozó Draxlerhez érkezett a labda, aki nagy gólt ragasztott Yann Sommer kapujába.

BASEL–SCHALKE 0–1

POTYÁJA: Steve Mandanda (Marseille)

Alaposan megviccelte Steve Mandandát, a Marseille kapusát Marco Reus szabadrúgása a Borussia Dortmund elleni meccs második félidejének elején. Senki sem ért bele a nagy tömörülésben a labdába, Mandanda pedig már nem tudott időben reagálni.


DORTMUND–MARSEILLE 3–0 (A POTYA 0:40-TŐL)

SZABADRÚGÁS-VARIÁCIÓJA: Atlético Madrid

A Porto ellen fordító Atlético Madrid a győztes góljánál nagyon megetette a portugálokat: Gabi szabadrúgásból a sorfalból keresztbe mozgó Arda Turant játszotta meg, aki kíméletlenül bombázott a bal felsőbe.

PORTO–ATLÉTICO MADRID 1–2 (TURAN GÓLJA 1:40-TŐL)

ÉLŐKÉPE: Celtic

Csodálatos élőkép fogadta a Celticet és a Barcelonát Glasgow-ban, az egyik kompozícióban a „Félelmed itt van” felirat alatt egy csontváz közelít hátulról a csoportellenfeleket szimbolizáló Mariol Balotellihez, Lionel Messihez és Frank de Boerhoz.

LEGUNALMASABB MECCSE: Zenit–Austria

Akik esetleg lemaradtak volna a nap első meccséről, azok nem veszítettek sokat. A gól nélküli Zenit–Austria meccs finoman fogalmazva sem hozott élvezetes játékot, az osztrákok az idő előrehaladtával (később már emberelőnyben) még inkább betömörültek a kapujuk elé a pontszerzés reményében, a házigazda azonban így sem lehet büszke az eredményre. Az Austriánál említésre méltó, hogy a 14 pályára lépő játékosból 13 osztrák volt.

JÁTÉKMEGSZAKÍTÁSA: Basel–Schalke

Több percet állt a játék a Basel–Schalke találkozón, miután nem sokkal a kezdést követően a Greenpeace aktivistái ereszkedtek alá a stadionban, és egy nagy molinót feszítettek ki, amelyen a Bajnokok Ligáját és a német csapatot is szponzoráló Gazprom sarkvidéki tevékenysége ellen tiltakoztak.

LEGIZGALMASABB NÉGY PERCE: Ajax–Milan

Aki esetleg nem várta meg a hosszabbítást az Ajax–Milan meccsen, az lemaradt a nap legizgalmasabb négy percéről. A házigazda hollandok szerezték meg a vezetést egy szöglet utáni fejesből, de korán örültek, mert a 94. percben (!) az addig jobbára csak szenvedő Mario Balotelli az általa kiharcolt tizenegyes értékesítésével egyenlített.

Tiziano Crudelli „megőrült” Balotelli góljánál

LEGVITATOTTABB ÍTÉLETE 1.: a Milan tizenegyes

A Milan javára megítélt büntetőről még biztosan fognak egy ideig beszélni, a 92. percben Mike van der Hoorn és Mario Balotelli esett nagyot a tizenhatoson belül, a játékvezető a holland védőt látta szabálytalannak, pedig az olasz támadó földre vitte ellenfelét. Legutóbb a Real Madrid Elche elleni bajnokiján volt hasonló eset, amikor a kiscsapat ellen Pepe tűnt szabálytalannak, mégis a királyiak kaptak büntetőt.

AJAX–MILAN 1–1

PEPE ESETE AZ ELCHE ELLEN

LEGVITATOTTABB ÍTÉLETE 2.: Scott Brown kiállítása

A Celtic–Barcelona meccsen a végeredményt is befolyásolhatta a hazaiak csapatkapitányának, Scott Brownnak a kiállítása, aki az 59. percben egy Neymarral vívott párharcot követően rúgó mozdulatot tett a brazil játékos felé, talán kicsit el is találta, amiért egyből pirosat kapott.

BROWN KIÁLLÍTÁSA

KAPUSTELJESÍTMÉNYE: Fraser Forster (Celtic)

Egygólos Barca-vezetést követően több találattal is nyerhetett volna a katalán együttes a Celtic Parkban ha nincs Fraser Forster, aki egymás után több nagy védést is bemutatott.

FORSTER BRAVÚRJA

STATISZTIKÁJA 1.: Barcelona

A Barcelona ellenfelei már a 23. piros lapot kapták a BL-ben, ennél többet egyetlen másik együttes meccsein sem mutattak fel. Legutóbb a Juventus tudta úgy legyőzni a katalánokat, hogy kiállítottak belőle játékost.

STATISZTIKÁJA 2.: Mesut Özil (Arsenal)

Özil Napoli elleni gólját megelőzően legutóbb pontosan tíz órával korábban talált be a Bajnokok Ligájában.

ARSENAL–NAPOLI 2–0

ÖSSZEHANGOLT „VÉDŐMUNKÁJA”: Chelsea

David Luiz és John Terry mozgásában még alaposan kikockázva sem lehetne elcsúszást bemutatni. Szinkronból tíz pont!



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik