Bajnokok Ligája: Bastos úgy érzi, a gól az övé, megdolgozott érte

Vágólapra másolva!
2010.09.15. 10:17
Az elpuskázott gólhelyzetek ellenére Claude Puel, a Lyon vezetőedzője elégedett a labdarúgó Bajnokok Ligája első meccsén látottakkal, és a francia szaksajtó is nagyra értékeli a Schalke felett aratott 1–0-s keddi győzelmet, az idényt nem a legjobban kezdő OL támadó szellemű játékát. A meccset eldöntő pillanatokban nagyszerű átemelést bemutató Michel Bastos sajnálja, hogy a gólt Benedikt Höwedes öngóljaként könyvelték el.

„Kár, hogy egy nulla után nem tudtuk egy újabb góllal biztonságossá tenni a vezetésünket, de ez az egyetlen, amivel elégedetlenkedhetek. Jól tartottuk a labdát, futtattuk az ellenfelet, fizikailag mi voltunk az erősebbek, bár tagadhatatlan, az után találtuk meg a játékunkat és kerültünk fölénybe, hogy a Schalkéból kiállítottak egy játékost, és több helyünk lett építkezni. Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük ezt a sorozatot, tekintettel a bajnokságbeli gyengébb szériánkra" – fogalmazott Puel.

Dacára a szoros eredménynek, a France Football szaklap portálja elismeréssel értékeli a Lyon produkcióját, kiemelvén: az egyébként óvatos Puel nem átallott öt kifejezetten támadó szellemű játékost (Miralem Pjanic, Yoann Gourcuff, Michel Bastos, Jimmy Briand és Lisandro López) a kezdőbe állítani. Az FF szerint már csak az a kérdés: marad-e a bátorság, és ez lesz-e a kivezető út az idény eleji hullámvölgyből?

Michel Bastos, a gól előtt a labdát a kapus felett átemelő lyoni játékos úgy érzi, az UEFA lehetne kegyesebb hozzá:

„Ha azt nézzük, mennyit tettem azért a gólért, talán érthető, ha szeretném a magaménak tudni. De őszintén szólva, most nem ez a legfontosabb, és nem is az, hogy a produkciónk nem volt hibátlan. A lényeg a győzelem" – mondta a játékos, akinek átemelése után a menteni igyekvő Benedikt Höwedes lábáról csorgott a labda a hálóba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik