Az Arsenal a sírból hozta vissza meccsét, a Dortmund tarolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.22. 20:41
null
Az Anderlecht óriási szívvel játszott az Arsenal ellen – de kikapott (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjában az Arsenal a hajrában fordította meg 2–1-re az Anderlecht elleni idegenbeli mérkőzést, a Borussia Dortmund pedig Isztambulban gázolta el 4–0-ra a Galatasarayt.

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Anderlecht–Arsenal 1–2
(Najar 71., ill. Gibbs 89., Podolski 91.)
Galatasaray–Borussia Dortmund 0–4 (P. Aubameyang 6., 18., Reus 41., A. Ramos 83.)

ANDERLECHT–ARSENAL 1–2

A Bajnokok Ligája D-csoportjában az Arsenal azzal a reménnyel érkezett Brüsszelbe, hogy ha megnyeri a meccset, jó eséllyel készülhet a továbbjutásra. A csoport másik két tagja, a Dortmund és a Galatasaray Törökországban játszott egymással, és az eddig pontvesztés nélkül menetelő németek simán nyertek.

A brüsszeli meccsről sok jót nem lehetne írni, rosszat meg minek... A hazai közönség lelkes énekszava volt az első félidő legszebb momentuma, mert helyzetből egyet sem lehetett látni, egyedül Alexis Sánchez csipkedte magát igazán, a többiek pedig nem tudtak sokat hozzátenni a játékhoz. Az Anderlecht pedig igyekezett, de láthatóan ennyit tudott a belga csapat – ez pedig alig volt több a semminél.

A második félidőben valamelyest megélénkült az iram. Már lövéseket is láttunk, de ezek el sem találták a kaput. Aztán az általános nihilbe változatosságot hozott a 71. perc, amikor az Anderlecht váratlanul megszerezte a vezetést. Praet jobb oldali beadás után az álmélkodó, fel sem ugró Chambers és Flamini között Najar fejelt 8 méterről a kapuba. 1–0

Cserékkel frissített az Arsenal, de annyira elaltatta magát, hogy láthatóan nem tudott felpörögni üzemi hőmérsékletre, az Anderlecht pedig vérszemet kapott. Teljesen megváltozott a játék képe, az Anderlecht támadott, az Arsenal védelme pedig gyermeteg hibákat követett el, és csak a szerencse mentette meg Wenger csapatát a góltól.

Aztán a 89. percben minden egy csapásra megváltozott, mert előbb egy jobb oldali beadás után a középső védők feje felett átszállt a labda, éppen a kissé balra helyezkedő Gibbs elé, aki 10 méterről kapásból a hálóba vágta az egyenlítő gólt. 1–1

Alig egy perc múlva pedig már vezetett is a vendégcsapat. Welbeck küzdötte ki a labdát a tizenhatoson belül, majd jobbról élesen a kapu elé lőtte, ott tanyázott Podolski, és három lépésről nagy erővel a léc alá vágta az Arsenal vezető gólját. 1–2

Ezért a győzelemért nem sokan tettek volna fel egy lyukas garast sem a 88. percben, de Wenger csapata megragadta a veszett fejsze nyelét, és nyert. Csoda Brüsszelben... Az Anderlecht már nem először veszített pontokat a hajrában, ez a vereség nagyon fájhat a belgáknak.

A Dortmund egy félidő alatt döntött Isztambulban (Fotó: Reuters)
A Dortmund egy félidő alatt döntött Isztambulban (Fotó: Reuters)

GALATASARAY–DORTMUND 0–4

„Ha elmosódott fekete-sárga csíkokat lát a képernyőn, nem kell aggódni, az csak Aubameyang" – viccelődtek a Twitteren, és tény, a szélvészgyors gaboni csatár szétszedte az első félidőben a Galatasaray védelmét. Aubameyang a 6. percben, Marco Reus tökéletes beadását követően szerezte meg a vezetést a Dortmundnak, majd a 18. percben is jókor volt jó helyen – ekkor Lukasz Piszczek volt az előkészítő. A szépségről Marco Reus gondoskodott egy halálosan pontos, távoli átemeléssel, a BVB egy félidő alatt eldöntötte a mérkőzést.

A második félidőben a 82. percben becserélt Adrián Ramos villant meg, aki egy perccel később már gólt is ünnepelhetett – Jürgen Klopp a Bundesligában csak szenvedő csapatának nagyon kellett ez a fölényes siker. A BVB százszázalékos a Bajnokok Ligájában, a 3. forduló eredményeit követően a Dortmund, Arsenal duó továbbjutása nagyon valószínű.

Mellesleg: a Dortmundnak három mérkőzésből több pontja van a BL-ben, mint nyolcból a Bundesligában.

AZ ÁLLÁS
1. Borussia Dortmund 3 3 0 0 9–0 +9 9
2. Arsenal 3 2 0 1 6–4 +2 6
3. Anderlecht 3 0 1 2 2–6 –4 1
4. Galatasaray 3 0 1 2 2–9 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik