A Sahtar edzője szerint megfuttatták a Juvét, ez volt a kulcs

Vágólapra másolva!
2012.10.03. 10:34
null
Bonucci a családjának ajánlotta – mint később kiderült – pontot érő találatát (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában az ukrán Sahtar Doneck döntetlent játszott Torinóban az olasz Juventus vendégeként, míg az angol Chelsea a hajrában megszórta dán ellenfelét, a Nordsjaellandot. A Sahtar és a Chelsea 4–4 ponttal áll a tabella élén, a Juventus másodszor játszott döntetlent, a Nordsjaelland másodszor kapott ki.

JUVENTUS–SAHTAR DONECK 1–1

Massimo Carrera, a Juventus megbízott vezetőedzője szerint ebben a szezonban sokkal nehezebb dolguk lesz, hiszen a Bajnokok Ligájában is érdekeltek, így nagyobb terhelést kapnak a játékosok.

„Tavaly nem voltunk jelen az európai porondon, most talán ezért vagyunk ilyen fáradtak. Nem játszottunk ilyen sok mérkőzést, az idén kevesebbet tudunk pihenni. Nagyon erős csapatok vannak a csoportunkban, de biztos vagyok benne, hogy a Juventus egészen a csoportküzdelmek végéig versenyben lesz a továbbjutásért”– mondta Carrera.

„Nem futballoztunk úgy, ahogy szoktunk. Nem volt folyamatos a játékunk, de ez az ellenfél érdeme is. Szerdán pihenőnapot kapnak a játékosok, hogy fizikálisan és mentálisan is rendbe tegyék magukat”– fejtette ki az Antonio Contét helyettesítő szakember.

A torinóiak egyenlítő gólját szerző Leonardo Bonucci szerint olyan hibát követtek el, amit a BL-ben egyetlen csapat sem engedhet meg magának.

„Az európai porond kemény dió. Kicsit visszafogottan kezdtünk, átadtuk az irányítást a vendégeknek, ők diktálták az iramot. A Bajnokok Ligájában ezt nem engedhetjük meg magunknak – kezdte a Sahtar elleni 1–1-es döntetlent követő értékelését a Juventus védője. – Amikor letámadtuk őket, akkor sikerült nyomás alá helyezni a Sahtart, de a Juventusnak az elsőtől az utolsó percig kézben kell tartania a mérkőzést.”

Az olasz válogatott hátvéd elmondta, hogy gólörömével a lelátón helyet foglaló családját köszöntötte.

„A feleségem először hozta ki a fiunkat a stadionba, ez a gól értük is volt”– nyilatkozta Bonucci.

A Sahtar Donecket irányító Mircea Lucescu a játékkal elégedettebb volt, mint az eredménnyel.

„Mi irányítottuk a mérkőzést. Nálunk volt a labda, így a Juve játékosainak sokat kellett futniuk – ez nagyon fontos volt. Több gólszerzési lehetőségünk akadt, mint nekik. Sokkal jobban örülök a mutatott játéknak, mint az eredménynek. Azt gondolom, megérdemeltük volna a győzelmet. Legközelebb a Chelsea-t fogadjuk, természetesen ellenük is megpróbálunk nyerni”– mondta Lucescu, akinek csapata 21 győztesen megvívott tétmérkőzés után veszített pontokat.

NORDSJAELLAND–CHELSEA 0–4

A Dániában látványos gólokkal négygólos győzelmet arató Chelsea menedzsere, Roberto Di Matteo nem volt maradéktalanul elégedett.

„Kicsit lassúak voltunk az első félidőben, de végül sikerült gólt szereznünk. Sajnálom, hogy nem tudtuk korábban lezárni a meccset, de összességében jó eredményt értünk el. Szereztünk három pontot, négy gólt, holnaptól tiszta lappal készülünk tovább”– zárta rövidre Di Matteo, aki létfontosságúnak nevezte Petr Cech 0–1-es állásnál bemutatott bravúrját, és úgy gondolja, a második gól eldöntötte a mérkőzést.

A „kékek”középpályása,Frank Lampard szerint időbe telt, amíg kemény munkával felőrölték a riválist.

„Kicsit ismeretlenek voltak a számunkra, de azt tudtuk, hogy jó futball játszanak, éppen ezért egy kis időbe telt, amíg eljött a mi időnk – mondta Lampard. – Keményen dolgoztunk végig, és a hajrában a gólok is jöttek.”

Mikkel Beckmann, a dánok támadója úgy véli, nem volt négy gól különbség a két csapat között.

„Nem voltunk elég hatékonyak támadásban, és a végén védekezésben sem. Nem hiszem, hogy a négygólos különbség hűen tükrözi a mérkőzésen történteket, és a két csapat közötti különbséget. Jól játszottunk, de az első és a harmadik kapott gólt mi adtuk az ellenfélnek. Ilyet egész egyszerűen nem engedhet meg magának egy csapat ezen a szinten”– vélekedett Beckmann.

BAJNOKOK LIGÁJA

E-CSOPORT, 2. FORDULÓ

JUVENTUS (olasz)–SAHTAR DONECK (ukrán) 1–1

Torino, Juventus Arena, 29 368 néző.Vezette: Nijhuis (holland)
Gólszerző: Bonucci (25.), ill. Alex Teixeira (23.)

NORDSJAELLAND(dán)–CHELSEA(angol) 0–4

Koppenhága, Parken, 25 120 néző.Vezette:Strahonja (horvát)
Gólszerző: Mata (33., 82.), David Luiz (79.), Ramires (89.)

 

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
M Gy D V L-K Gk P
1. Chelsea 2 1 1 6–2 +4 4
2. Sahtar Doneck 2 1 1 3–1 +2 4
3. Juventus 2 2 3–3 0 2
4. Nordsjaelland 2 2 0–6 –6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik