A Partizannál biztosak voltak a nagy sikerben

Vágólapra másolva!
2010.08.25. 15:22
null
A szurkolóknak megérte elkísérni a csapatot Belgiumba (Fotó: Reuters)
A belgrádi repülőtéren óriási ünneplés fogadta a Partizan Beograd Brüsszelből hazatérő labdarúgóinak chartergépét, ami nem is csoda, hiszen a fekete-fehérek az otthoni 2–2-es eredmény után a belga fővárosban, az Anderlecht ellen harcolták ki a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutást.

„Úgy gondolom, hogy a kettő kettő utáni fél órában mutattuk meg igazán, hogy mekkora tartása illetve ereje van együttesünknek. Óriási sikert ért el a csapatunk, bizonyítottuk szurkolóinknak, hogy megértünk a nagy feladatokra is" – fogalmazott az örömittas társaság egyik húzóembere, a 21 esztendős Radoszav Petrovics.

A Partizanban eddig 92 mérkőzést játszó labdarúgó saját pályafutása szempontjából is értékelte a hatalmas sikert.

„Személy szerint ezért sem távoztam az egyesülettől, mert biztos voltam abban, hogy ezzel a társasággal nagyot tudunk alkotni, s képesek vagyunk ilyen nagy sikert elérni. Szerintem a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutással a szerbek millióinak szereztünk örömet. Hogy a továbbiakban akár az Internazionale, a Manchester United vagy éppen a Barcelona ellen is készülhetünk? Mivel még roppant fiatalok vagyunk, számos nagy cél lebeg előttünk, s tulajdonképpen mindegy is, mely csapatok ellen játszhatunk az ősz folyamán. A lényeg, hogy még több tapasztalatot szerezzünk, hiszen a legtöbben még a futballpályákon épített karrierünk elején járunk."

Marko Jovanovics esete annyiban eltér csapattársáétól, hogy ő „eredendően" is a Partizan Beograd neveltje, és BL-emlékei már vannak korábbról (2003-ból) is.

„Hét évvel ezelőtt másodikos voltam a Partizan akadémiáján, és emlékszem, nekünk is óriási öröm volt a nagycsapat Newcastle-ben elért sikere, amellyel az elődök is a BL csoportkörébe verekedték magukat – elevenítette fel a 2003-ban történteket a 22 esztendős belső védő. – Az is felejthetetlen volt számomra, ugyanúgy, mint – értelemszerűen – a mostani siker, amelynek tevőleges részese voltam, és amely fantasztikus érzésekkel tölt el. Elismerem, nagy szavak, amelyeket mondok, de tényleg az egész szerb futballtársadalomnak akartunk örömet szerezni, és azt hiszem, ebben a pillanatban teljesen mindegy, hogy a Zvezda vagy éppen a Partizan drukkereiről beszélünk..." 

Mint ismert, a Partizan Beograd tegnap 4–4-es összesítés után tizenegyesekkel búcsúztatta a Juhász Rolanddal felálló Anderlechtet a Bajnokok Ligája-selejtező playoffkörében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik