A Bayern bajnoki címmel hangolhat a Juventusra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.29. 15:36
null
Irigylésre méltó helyzetben a Bayern: szombati bajnokija felkészülés lesz a Juventus elleni BL-meccsre (Fotó: Reuters)
Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője belefáradt azokba az okfejtésekbe, amelyek szerint csapata kedden Münchenben a Bayern elleni BL-negyeddöntőben játssza idei legfontosabb mérkőzését. A vezetőedző szerint egyelőre a szombati, Inter elleni Derby d'Italia a legfontosabb összecsapás. A Bayernnél csak idő kérdése a bajnoki cím elhódítása, s bár a müncheniek a Hamburg ellen akár már a Bundesliga-elsőség bebiztosítását is elérhetik, a szombati összecsapást elsősorban ráhangolódásnak szánják a Juve elleni meccsre.


Ahogy a labdarúgás világa a válogatott szünet után visszatért a klubfutball mókuskerekébe, a Bajnokok Ligája negyeddöntője került reflektorfénybe. Kedden a PSG az FC Barcelonát, a Bayern München a Juventust fogadja, s amíg a francia és a spanyol bajnoki listavezető párharcában a Barca egyértelmű esélyesnek tűnik, a német és az olasz éllovas ütközetének végkimeneteléről megoszlanak a vélemények.

Korábban megkérdezték Luca Toni világbajnok csatárt, aki mindkét klubban megfordult az elmúlt években, s így diplomatikus választ adott. Szerinte a Bayern játékoskerete erősebb, de a Juve kiegyensúlyozottabb teljesítményre képes. A továbbjutás kérdését nyitva hagyta, ezzel bölcs maradt.

A két klubnál is fokozódik a hangulat, de a keddi összecsapás előtt még lesz tennivalója a két együttesnek hazája bajnokságában. A Bayern München a Hamburg elleni szombat esti mérkőzésen megszerezheti bajnoki címét, míg a Juventus az Inter ellen szintén szombaton Milánóban játssza a Derby d'Italiát.

A Bayern hét fordulóval a bajnokság zárása előtt bebiztosíthatja Bundesliga-elsőségét. A második helyezett Borussia Dortmund hátránya 20 pont, s ha nem győz Stuttgartban, a Bayern a 8. helyen álló Hamburg elleni diadalával 22 vagy 23 pontra növeli a kettejük közötti különbséget, ami egyet jelent a márciusi bajnokavatással.

„A bajnokságban nem vagyunk kényszerhelyzetben, persze a Dortmund eredményének ismeretében pályára lépve jó lenne győzni és ünnepelni – mondta Jerome Boateng, a Bayern védője. – Ám most sokkal fontosabb, hogy a válogatott szünet után összeálljunk, és ráhangolódjunk a Juventus elleni meccsre. Nagyon szervezett csapat a Juve, de ha a legjobbunkat nyújtjuk a két meccsen, nem lehet kérdés, melyik csapat jut tovább.”

Jupp Heynckes kétszer már nyert bajnokságot a Bayernnel, legutóbb1990-ben diadalmaskodott, s most, 23 évvel később ismét felér a csúcsra a bajorokkal. Ezzel az öt nagy európai bajnokságban megdönti a két bajnoki cím között eltelt időszakra vonatkozó edzői rekordot, amelyet a francia Gérard Houllier tart – a francia szakember 1986-ban a Paris SG, 2006-ban a Lyon edzőjeként nyert francia bajnokságot.

A német szakember leszögezte, a csapat tagjai akkor sem ünnepelhetnek sörözéssel, ha meglesz a bajnoki cím. „Alkohol nélkül is lehet mulatni" – mondta a Juventus elleni meccsre utalva Heynckes, aki még nem döntötte el, hogy a lábujjsérülésre panaszkodó Franck Ribéry, illetve néhány további kulcsemberét pihenteti-e a Hamburg ellen.

Antonio Conte Heynckes legutóbbi Bundesliga-elsősége idején még a Leccében futballozott, a Juventus edzőjeként tavaly nyerte meg első bajnoki címét, s most az ismétlésben reménykedik. Ehhez kellene az Inter elleni pontszerzés is, ami rengeteg energiájába kerülhet a Juventusnak. Conte nem is akar még a Bayernről beszélni.

„Rengeteget olvasok a Bayern elleni meccsünkről, de kérem, álljunk meg, most az Inter elleni bajnoki következik. Jelen pillanatban nem a müncheni meccs a legfontosabb számunkra, hanem az Inter elleni összecsapás – mondta Conte pénteken, kiemelve, a lehető legerősebb csapatát küldi pályára, igaz, vannak gondjai néhány kulcsemberével. – Nagy lépést tehetünk a bajnoki cím megszerzése felé, de ehhez nyernünk kell Milánóban. A válogatott szünetre tizenöt játékosom utazott el, nem mindenki tért vissza egészségesen. Mirko Vucsinics például lázas beteg.”

A Juventus kilenc fordulóval a Serie A zárása előtt kilenc ponttal vezet a Napoli előtt, az 5. helyen álló Inter egy meccsel kevesebbet játszott, de hátránya 18 pont a Juvéval szemben.

„Az Inter az életéért fog játszani szombaton, ezért nehéz délutánunk lesz – mondta Arturo Vidal, a Juve chilei középpályása. – Mi elkezdtük a szezon ama időszakát, amely során mindegyik meccs döntőnek tudható be. Kedden megyünk Münchenbe, ahol ugyancsak nagyszerű lenne győzni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik