Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.02.25 16:19 Frissítve: 2010.12.27 00:03

Claudio Ranierit nagy tisztelettel fogadják a Stamford Bridge-en

A Chelsea a Juventust fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Stamford Bridge-en. Az olasz csapat vezetőedzője, Claudio Ranieri 2000-től 2004-ig a londoniak menedzsere volt, és utolsó, Angliában töltött idényében a BL elődöntőjéig vezette csapatát. Nem meglepő, hogy Londonban nagy tisztelettel fogadják a trénert.

Ranieri nosztalgikus hangulatban készülhet a Chelsea ellen
Fotó: Reuters
Ranieri nosztalgikus hangulatban készülhet a Chelsea ellen
Claudio Ranieri nosztalgikus hangulatban készülhet a Chelsea elleni BL-mérkőzésre, hiszen korábban négy idényen keresztül vezette a londoni kékeket. Az olasz tréner elárulta, örömmel tér vissza Londonba, és nem ideges a meccs miatt.

„Amikor kiderült, hogy a Chelsea-vel találkozunk a nyolcaddöntőben, örültem, hogy visszatérhetek – mondta Ranieri. – Négy szép évet nem felejt el az ember. Ám most a mérkőzésre kell összpontosítanunk.”

A Chelsea angol válogatott klasszisa, Frank Lampard egyébként Ranieri javaslatára került a kékekhez a West Hamtől. A középpályás nagy tisztelettel gondol az esti ellenfél vezetőedzőjére.

„Ranieri nélkül nem juthattam volna el oda, ahol most tartok – mondta Lampard. – Nagyon tisztelem emberként és menedzserként egyaránt. Nagyon sokat tett a fejlődésemért, a Chelsea-t pedig az angol bajnokság legjobb négy együttese közé emelte. Várom már, hogy újra találkozzunk.”

Ranieriről a Chelsea-nél Luiz Felipe Scolari helyére kinevezett Guus Hiddink is nagy tisztelettel beszélt. A holland tréner előnyösebbnek tartaná, ha több ideje lett volna megismerni csapatát a Juventus elleni találkozó előtt, de ennek ellenére győzelemre készül.

„Nagy kihívás előtt állunk, mivel a BL nyolcaddöntőjében Európa legjobb csapatai szerepelnek – mondta Hiddink. – Különleges mérkőzés lesz ez számomra, mivel ez lesz az első hazai meccsem a Chelsea-nél. Az edzőknek általában legalább négy-hat hét kell ahhoz, hogy megismerjék csapatukat, de nekem ennyi időm nem volt. Ám ez nem lehet kifogás, így kell jó teljesítményt nyújtanunk.”

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Chelsea (angol)–Juventus (olasz)
London, 20.45
A várható kezdőcsapatok
Chelsea: P. Cech – Bosingwa, Terry, Alex – Ash. Cole, Mikel, Lampard, Ballack, S. Kalou – Anelka, Drogba
Juventus: Buffon – Mellberg, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro – Camoranesi, Sissoko, Tiago, Nedved – Del Piero, Amauri
2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.