Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.04.09 14:51 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Muhammad Ali-videókkal tüzeli gárdáját Mirko Slomka a Barca ellen

Ronaldinho sérült és a klub lehet, hogy elengedné, Henry visszavágyódik Angliába: szinte többet foglalkoztak a héten a Barcelona drukkerei sztártámadóik jövőjével, mint a Schalke elleni Bajnokok Ligája-visszavágóval. Pedig az idegenbeli 1–0-s siker még nem teszi feltétlenül előre lefutottá a meccset, bár a statisztika nem sok jót ígér a németeknek, akik Muhammad Alit is segítségül hívták a felkészüléshez.

Úgy kell küzdeni, mint Muhammad Ali: Krsztajicsnak (sötétkékben) és a Schalkénak hatalmas bravúrra van szüksége a továbbjutáshoz
Fotó: Reuters/Albert Gea
Úgy kell küzdeni, mint Muhammad Ali: Krsztajicsnak (sötétkékben) és a Schalkénak hatalmas bravúrra van szüksége a továbbjutáshoz
Mirko Slomka ugyanis motivációképpen a legendás bokszbajnok legnagyobb csatáit vetítette le csapatának, no meg az emlékezetes LiverpoolAC Milan BL-döntőt, amelyen az angolok 0–3-ról álltak fel, és nyerték meg a trófeát.

„Azt kérdezi mindenki tőlem, hogy csodát kellene-e tenni a Barcelona kiveréséhez. Szerintem ez rossz kifejezés. Nem csoda kell, hanem a saját játékunk feljavítása. Nagyobb nyomás alá kell helyezni a hazaiakat, és a játékosaimnak mindent bele kell adniuk. Ha képesek vagyunk a maximumot hozni, hiszem, hogy győzni tudunk a Camp Nouban és továbbjutunk” – nyilatkozta a Schalke mestere.

A statisztika alapján ha nem is csoda, de legalábbis nagyon ritka esemény szükségeltetik a gelsenkircheniek továbbjutásához. Európai kupatörténete során ugyanis a Barcelona mindössze kétszer vesztett el oda-visszavágós párharcot azután, hogy idegenben meg tudta nyerni az első mérkőzést.

Igaz, ebből egyszer pont német csapat volt az ellenfél: az UEFA-kupa 1980-81-es kiírásában a Barca 1–0-ra győzött idegenben, majd a Littbarski és Dieter Müller vezette „kecskések” 4–0-val gázolták el a megdöbbent gránátvörös-kékeket a Camp Nouban.

Frank Rijkaard ilyen eredményre legrosszabb álmaiban sem gondol, de nem számít könnyű mérkőzésre, főleg, mert két ellentétes futballfilozófia csap össze a pályán.

„Érdekes ellenfél a Schalke, jól játszanak a Bundesligában és rendkívül erősek fizikailag. Teljesen más elveket vallanak a játékról, mint mi. Meggyőződésem, hogy megpróbálják azt játszani, mint Gelsenkirchenben a második félidőben. Erőszakosak lesznek, gyorsítani fogják a játékot, és a fizikai erejükre építenek” – mondta a holland edző.

A Schalke több játékosának is kérdéses a szereplése: bár Slomka a kezdőbe jelölte az első meccsen jól játszó Pandert és Krsztajicsot, a két kulcsember szereplése csak közvetlenül a mérkőzés előtt dől el, hisz egyikük sem edzett a héten.

BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FC Barcelona–Schalke 04
Helyszín: Barcelona, Camp Nou
Időpont: 20.45
Vezeti: Rosetti (olasz)
Barcelona: 1 Víctor Valdés – 11 Zambrotta, 4 Márquez, 5 Puyol, 16 Sylvinho – 6 Xavi, 24 Yaya Touré, 8 Iniesta – 27 Krkic, 9 Eto’o, 14 Henry
Vezetőedző: Frank Rijkaard
Schalke: 1 Neuer – 18 Rafinha, 5 Bordon, 20 Krsztajics, 2 Westermann – 13 J. Jones, 8 F. Ernst – 14 Asamoah, 24 Pander – 19 Halil Altintop, 22 Kuranyi
Vezetőedző: Mirko Slomka
2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.